Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon Australije premijer Zoran Milanović posjetio je Novi Zeland.


Na Novom Zelandu premijer Zoran Milanović komentirao je prosvjede koji su ga dočekali u Australiji. 'Demokracija je demokracija. Lako je ostati kod kuće. Mi smo otišli na put i znao sam da ću biti izložen grubom tretmanu nekih ljudi. Ohrabruje me što je deset puta više ljudi bilo na predavanju nego vani na prosvjedu. Neka slobodno prosvjeduju. Slažemo se da se ne slažemo', rekao je Milanović.

VIDEO Prosvjednici Milanoviću: Mi smo slobodni Hrvati, a ne tvoji Jugoslaveni!

Vezani članci Gabrijela Kišiček Komunikacijska stručnjakinja o Milanovićevoj izjavi o izbjeglicama i reakcijama iz SAD-a: "Teško je biti upečatljiv i primijećen, ali njemu je to uspjelo" Milanović na Fox News Milanović izjavom naljutio američke konzervativce, sarkastično mu zahvalili u vijestima

Milanovićev domaćin bio je premijer Novog Zelanda John Key. Istaknuli su dobre međudržavne odnose i složili se kako treba ojačati trgovinsku i gospodarsku suradnju na području poljoprivrede, energetike, turizma i prehrambene industrije.

Premijer Milanović izrazio je podršku pregovorima između Novog Zelanda i Europske unije o Sporazumu o partnerstvu u odnosima i suradnji. Milanovića su tamošnji mediji pitali očekuje li na Novom Zelandu srdačniji doček hrvatske zajednice nego što je bio slučaj u Australiji gdje ga je dočekao prosvjed.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook