Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Margine summita

Milanović i Bevanda podržali zajedničke projekte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović i predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda u subotu su na marginama Croatia summita u Dubrovniku dogovorili nastavak potpore zajedničkim projektima, posebice na planu infrastrukture i gradnje elektroenergetskih objekata, priopćeno je iz Bevandina ureda u Sarajevu.

Hrvatski je premijer istaknuo kako je u proces definiranja međudržavnog sporazuma o granici već uloženo puno truda te je stoga odlučan u nastojanjima da se otklone svi problemi koji stoje na putu njegova konačnog prihvaćanja, navodi se u priopćenju.

Među zajedničkim projektima koje su Milanović i Bevanda podržali posebice je spomenuta gradnja mosta na rijeci Savi kod Gradiške. Zaključili su kako je ta investicija izuzetno važna, te su se suglasili da i njena realizacija bude ubrzana.

Istaknuto je i da je izgradnja hidroelektrane Dubrovnik 2 od strateškog značaja za obje države i te da što prije treba pokrenuti realizaciju projekta.

Premijer Milanović je rekao da dvije države imaju zajedničke interese i potvrdio kako će Hrvatska pomoći Bosni i Hercegovini na putu prema Europskoj uniji. (Hina)

Pročitajte i ovo Branko Bačić i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV GOST DNEVNIKA NOVE TV Hoće li na dan izbora moći raditi trgovine, tržnice, frizerski saloni...? ''Stvorili smo probleme, tamo gdje ih nije trebalo biti" Zoran Milanović U Dubrovniku Milanović kaže da ima informacije o Turudiću: "U slučaju tog tipa postoje ozbiljne sigurnosne zapreke"

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene