Ministar zdravstva Milan Kujundžić komentirao je posljednja događanja povezana uz njega.


Aktualni ministar zdravstva Milan Kujundžić uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a komentirao je posljednja događanja povezana uz njega.

Vezani članci Peđa Grbin SDP će tražiti smjenu glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek: "Ako će raditi na način da taji predmete..." Andrej Plenković Plenković: ''U Hrvatskoj neće biti obaveznog cijepljenja. Građani imaju priliku birati između anarhije i reda''

Za misterioznog prijatelja iz studentskih dana Miru Palca, koji mu je posudio 300.000 kuna za kupnju kuće kaže da nije znao kako se radi o predsjedniku Nadzornog odbora veledrogerije Pharmanet i vlasnik ljekarne Palac. "Otkud sam ja to mogao znati? Nikada taj čovjek nije sa mnom na tu temu - u kojemu je nadzornom odboru, ja to uistinu ne znam", objasnio je.

Na pitanje novinara vezano za vrijednost kuće i mogućnosti da se radi o kaznenom djelu zbog nanošenja štete firmi, Kujundžić je kazao: "Ako govorimo o porezu, porez određuje Porezna uprava. Vi možete napisati da nešto košta pet, a Porezna uprava određuje da to košta 50 i platit ćete porez 50. Tu nije bilo, porez je uredno plaćen prema Poreznoj upravi".

Komentirao je i napad na novinarku. "To su radnici koji su radili kod mojega susjeda. Osuđujem napad na bilo koga, posebice na novinare. Treba vidjeti policijsko izvješće i o čemu se radi", rekao je.

Ministar Milan Kujundžić u nekoliko je puta spominjao atmosferu linča. Na pitanje novinara, misli li da je ta atmosfera dijelom potaknuta iz redova HDZ-a i da mu netko podmeće kazao je da on to ne može znati. 

"Ja to ne mogu znati, ali me ovo raduje. To više neću zvati 'linč', nego ću to zvati 'najviša demokratska razina'. Dakle, prvo mene istražite, svaku epitelnu stanicu na mome crijevu, a onda kad mene vi i institucije države istražite, onda budite ustrajni i pretražite i druge. Prvo ovi koji sjede u Saboru, tko su, što su, gdje su radili, što su imali, koliko sada rade i koliko imaju, koliko su platili državi. To će biti uspjeh hrvatske demokracije i Hrvatske države. Bok!", zaključio je Kujundžić.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju