Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo podsjeća...

Bandić poručio Obuljen Koržinek: Ministrica ste zahvaljujući rukama Stranke rada i solidarnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, komentirajući preporuku ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek da bi u zahvate kao što su radovi na okolišu Meštrovićeva paviljona bilo dobro provesti javnu nabavu i javne natječaje, zamolio je u četvrtak ministricu da radi svoj posao, a da njega pusti da radi svoj, te joj poručio da je ona "tamo zahvaljujući rukama Stranke rada i solidarnosti".

Na pitanje novinara hoće li poslušati ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek, koja je danas preporučila da se ubuduće za takve radove provode javni natječaji, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je odgovorio da bi molio ministricu da radi posao, a da njega pusti da radi svoj.

Pročitajte i ovo Slavko Kojić stečajni postupak Bandićeva stranka grca u dugovima, od imovine ostali namještaj i kaciga za Vespu Ilustracija Afera suhi led Predao se poduzetnik osuđen s Bandićevim suradnikom za milijunsku štetu: Morat će vratiti stotinjak nekretnina

"Ja bih molio ministricu da radi posao, a da mene pusti da ja radim svoj posao. Ima ona dosta problema i neka se pozabavi svojim problemima. Inače, poruka joj je da je ona tamo zahvaljujući rukama Stranke rada i solidarnosti i da se putem medija poruke ne šalju gradonačelniku Zagreba, ali ja njoj moram sada odgovoriti", rekao je Bandić.

Kako je istaknuo, "nije praksa da se preko medija dijele savjeti, to se telefonom riješi i pozove". "Mi smo partneri, i u Gradu i u županiji i na razini Vlade. To je minimum pristojnosti", poručio je gradonačelnik Zagreba ministrici kulture.

Obuljen Koržinek danas je prije sjednice Vlade, odgovarajući na pitanje novinara je li Ministarstvo kulture napravilo sve u skladu sa zakonom u slučaju u kojem Uskok provodi izvide o radovima na okolišu Meštrovićeva paviljona, uputila novinare da se obrate Gradu Zagrebu kao investitoru koji provodi taj postupak.

"Mi smo nadležni isključivo nadzirati provedbu Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, niti smo bili investitor, niti smo raspisivali javni natječaj, niti sudjelujemo u tome", objasnila je.

"Zatražili smo svu dokumentaciju, i u onom dijelu u kojem se radi o Zakonu o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara ostaje još samo jedan dokument koji čekamo od Grada, a vezan je uz ekspertizu za zamjenu kamena", napomenula je Obuljen Koržinek.

Na pitanje je li joj prihvatljiv način na koji to radi zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, odgovorila je kako bi svaki takav zahvat bilo dobro raditi kroz procedure koje uključuju javnu nabavu i javne natječaje.

"Takva je praksa Ministarstva kulture i Vlade. Kad se nešto takvo zbiva, uvijek provodimo javne natječaje i mislim da to treba tako raditi", rekla je Obuljen Koržinek.

Novinari su Bandića pitali i kada će završiti radovi na uređenju okoliša oko Meštrovićeva paviljona, kako komentira što je Uskok potvrdio da već tri tjedna provodi izvide te ima li za te radove svu potrebnu dokumentaciju jer je danas ministrica kulture rekla da jedan dio dokumentacije vezan uz stube još nije dobila.

Bandić je odgovorio da rokovi teku i da svatko radi svoj posao.

"Niste me fascinirali da rade izvide. Svatko neka radi svoj posao. Što vi mislite da sam ja nakon 18 i pol godina bedast, da bi mi počeli raditi da nemamo sve papire", odgovorio je Bandić.

Novinarki koja mu je postavila pitanje Bandić je rekao neka dođe prosvjedovati u srijedu u 18 sati na Trg žrtava fašizma. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene