Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ukoliko mu do 2. lipnja ne bude omogućen povratak na dužnost gradonačelnika, Milan Bandić najavljuje ostavku i izlazak na izbore.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić opovrgnuo je da ima četiri stana kazavši da će dati ostavku ukoliko se utvrdi da išta više od onoga što je navedeno u njegovoj imovinskoj kartici.

'Nemam četiri stana, već samo ono što piše u imovinskoj kartici, a to je stan u Bužanovoj, vikendicu u Samoboru i pašnjak od 7500 kvadrata te stari automobil. Ako institucije utvrde bilo što izvan onoga što imam u imovinskoj kartici, spreman sam odmah dati ostavku i istoga trena potpisati abdikaciju i više se nikad ne baviti javnim poslom', izjavio je Bandić gostujući na javnoj televiziji.

Kako do daljnjeg ne može obavljati posao gradonačelnika, kazao je i kako će svoj status sigurno riješiti prije 2. lipnja kada bi Sandra Švaljek koja ga sada zamjenjuje, prema zakonu, trebala na dvije godine preuzeti funkciju gradonačelnika.

VIDEO Što to Bandić nije prijavio?

Vezani članci Milan Bandić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Bandić prijeti: "Visili su pred mojim vratima i tražili protekcije, a mene prozivali. Imam debelu knjigu s imenima" Lovro Kuščević (Foto: Pixsell,Marko Prpić) Kuščević nije jedini: Kad je o riječ o imovini, među ministrima kao da vlada amnezija

Na pitanje novinarke hoće li dati ostavku i kandidirati se na lokalnim izborima dao je naslutiti potvrdan odgovor.
 

'Ne bih sjedio doma još dvije godine, a ne radio, to mi nije svojstveno, i da gledam kako se 'kljašte' moji projekti. To ne bi bilo dobro', rekao je Bandić.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook