Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od početka u Savskoj

Tko je Mijo Crnoja, novi ministar branitelja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na čelu ministarstva branitelja bit će Mijo Crnoja, umirovljeni pukovnik i otac četvero djece.

Kako se i nagađalo prethodnik dana, umirovljeni pukovnik Mijo Crnoja novi je ministar branitelja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iz redova HDZ-a Oleg Butković ostaje ministar prometa Slika nije dostupna Župan na mjestu ministra Tko je Tomislav Tolušić - novi ministar poljoprivrede

Mijo Crnoja hrvatski je branitelj, dragovoljac, pripadnik specijalne policije ATJ Lučko. Od samog početka bio je s prosvjednicima ispred Ministarstva branitelja.

47-godišnji diplomirani novinar i inženjer prometa je rođen u Jajcu (BiH), a odrastao je u Đakovu. Oženjen je i otac četvero djece.

Svoj program Crnoja je predstavio i braniteljima u Savskoj. Umirovljeni pukovnik ima 5 vojnih odličja.

O Miji Crnoji na svojim stranicama HDZ piše sljedeće: 'Hrvatski je dragovoljac, koji je od početka bio pripadnik specijalne policije ATJ 'Lučko'. S tom postrojbom prošao je sva bojišta u Hrvatskoj. A svoj obol tijekom rata dao je i borbi za opstojnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, braneći, a kasnije i oslobađajući hrvatski kraljevski grad Jajce. Ima status HRVI temeljem ranjavanja. Znajući da u miru svoju Hrvatsku za koju se borio mora braniti znanjem i umijećem, g. Crnoja nije zanemario ni svoje obrazovanje završivši dva fakulteta: Fakultet prometnih znanosti i Fakultet političkih znanosti u Zagrebu te stekao titulu magistra znanosti iz područja međunarodnih odnosa i nacionalne sigurnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene