Obavijesti Pretražite Navigacija
Oko krize u Vladi

Grmoja: "Ako se netko misli na ovaj način obračunavati s Mostom, najavljujemo mu rat"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja u 15:30 sati dao je izjavu za medije u Metkoviću te komentirao aktualnu političku krizu u zemlji.

Mostov Nikola Grmoja danas je dao izjavu vezanu za krizu u Vladi. Na pitanje hoće li se Most priključiti inicijativi za smjenu ministrice Martine Dalić, Grmoja je kazao kako je to nebitno, jer će izglasavanjem nepovjerenja Zdravku Mariću pasti cijela Vlada. "Ova Vlada je već pala, nju je srušio premijer Plenković kada je sukladno savjetima Vladimira Šeksa, Franje Gregurića i njegovog predstojnika ureda Božinovića odlučio štititi kriminal u Agrokoru i izbaciti Most iz Vlade, što znači da ova Vlada više nema većinsku potporu u Hrvatskom saboru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tko ima većinu? Grmoja: ''Tražim da se saborska većina potvrdi izborom četiri ministra'' Slika nije dostupna NA GLASANJU O MARIĆU Grmoja poručuje: U Saboru će se vidjeti tko su oni koji su u dogovoru s HDZ-om i štite kriminal u Agrokoru

Ne da ministrica Dalić treba odstupiti, ostavku bi trebao dati i Plenković, ako ne dokaže da imaju većinu. Neka pokaže potpise ili neka kaže da je odgovoran za pad Vlade.

HDZ ne može smijeniti gospodina Petrova, iskoristili su sve poslovničke mogućnosti za ovaj manevar. I mi ćemo koristiti svoje poslovničke mogućnosti, gospodin Petrov je predsjednik Hrvatskog sabora i ako se netko misli na ovaj način obračunavati s Mostom i štititi kriminal, neka budu sigurni da im najavljujemo rat. Iskoristit ćemo sve da razriješimo aferu Agrokor."

Na pitanje je li Most počeo pregovore sa SDP-om, kazao je: "Nikakvih pregovora sa SDP-om nema, jer HNS se priklonio HDZ-u. HNS je potpisao za smjenu Petrova i vjerojatno će pokušati nakon lokalnih izbora ući u vladajuću većinu. Sada bi to bilo štetno pa govore da su potpisali za Petrova jer eto, nije im drag, a a zapravo drža ljestve HDZ-u. HDZ-u to odgovara, jer kad smijene Petrova, Saborom će upravljati HDZ-ov potpredsjednik. Potom će se otići na pauzu do lokalnih izbora, i onda će nakon izbora HNS biti dio vladajuće većine s HDZ-om. Vidjet ćemo i tko se neće pojaviti u Saboru kad se bude glasalo o Mariću. Odmah će se vidjeti tko se priklonio HDZ-u".

"Razmišljamo ozbiljno da izvučeno svu tešku artiljeriju i na lokalne izbore, svo naoružanje koje imamo", kazao je te dodao da razmišljaju pojačati Split s bivšim državnim tajnikom Antom Čikotićem, "no on još nije siguran želi li se na taj način baviti politikom". Kazao je i kako razmišljaju pojačati zagrebačku listu sa Slavenom Dobrovićem te da Božo Petrov pomogne njemu (Grmoji) u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. "Miro Bulj, iako je već gotovo splitsko-dalmatinski župan, volio bi imati Ivana Kovačića ili kao zamjenika ili na svojoj listi."

Kazao je i kako će u nekoj novoj Vladi biti konstruktivna oporba, ako većinu opet bude imao HDZ.

"Ova se akcija dugo planira. Onaj dan kada se to dogodilo bio sam ujutro u Ministarstvu kulture na pregovorima oko Zakona o arhivima, i ono što mi je bio nevjerojatno jest da je ministrica, kad sam ja rekao da ne možemo pristati na neke amandmane HDZ-a, izgubila u potpunosti živce, bacila svoj mobitel. Nakon toga je rekla da pregovaram s njenim ljudima iz ureda, a ja sam samo tražio da arhivi budu otvoreni i da se ispred zaštite osobnih podataka stavi interes da se sve to otvori. Njena jedna gospođa u uredu, ne znam kako se zove, derala se na mene, psovala.

Kad sam izlazio rekao sam da nisam mogao vjerovati da ću takvo što doživjeti u Ministarstvu kulture. Sada kad malo analiziram te događaje, vidim da je vjerovatno i ministrica Obuljen znala za taj plan jer se sigurno ne bi tako ponašala prema političkom tajniku stranke o kojoj ovisi vladajuća većina. Baš me sad zanima kako će HDZ glasati oko Zakona o arhivima. Dobro je da smo ovo stavili prije lokalnih izbora, uvjeren sam da će morati podržati ovaj naš zakonski prijedlog.

Budućnost Mosta bit će svijetla ako ostane vjeran idealima. Ljudi to prepoznaju i daju nam potporu. Nastavljamo borbu protiv svih onih koji žele sačuvati sustav koji je u Hrvatskoj na snazi već 20 godina", kazao je zaključno Grmoja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene