Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Kad će prestati kiša? Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme čeka idućih dana

Još u utorak bit će dosta promjenljivo, pa će prolazna sunčana razdoblja prekrivati oblaci i povremene oborine, osobito u drugom dijelu dana. Već u srijedu u većini će krajeva prevladavati sunčano, ponegdje uz umjeren razvoj dnevne naoblake i prema vikendu ponovno sve toplije.

Atmosferski poremećaj koji nam je donio kišne, ponegdje i grmljavinske oblake u utorak će se sporo premještati prema jugoistoku Balkanskog poluotoka. Iza njega jačat će greben visokog tlaka zraka - pa u srijedu očekujemo stabilizaciju vremena.

Pročitajte i ovo Kiša u Dubrovniku Vremenska prognoza Pripremite kišobrane jer nam stiže nevrijeme: Meteorolog otkrio gdje će kiša i grmljavina najprije stići Piknik, ilustracija Prvi maj Planirate druženje u prirodi za Praznik rada? Vrijeme bi vas moglo iznenaditi

U utorak ujutro u većini krajeva promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Još će u noći i ujutro ponegdje biti malo kiše, i to prije svega na Sjevernom Jadranu i u istočnim predjelima. U unutrašnjosti mjestimice kratkotrajna magla. Vjetar većinom slab, a najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 10, na Jadranu od 9 do 13 Celzijevih stupnjeva.

Danju u središnjoj Hrvatskoj promjenljivo oblačno, većinom poslijepodne povremeno kiša, mjestimice i grmljavina. Vjetar ponegdje umjeren jugozapadni, krajem dana sjeverni. Najviša temperatura od 15 do 18 stupnjeva.

U istočnim predjelima promjenljivo, povremeno kiša, a u drugom dijelu dana moguće i grmljavina. Vjetar slab do umjeren. Poslijepodne temperatura od 17 do 19 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu promjenljivo oblačno povremeno s kišom, osobito sredinom i u drugom dijelu dana, kad će biti i lokalnih pljuskova i grmljavine. U gorju vjetar većinom slab, a na Jadranu slaba i umjerena bura, ponegdje na udare i jaka, osobito podno Velebita. Najviša dnevna temperatura od 10 do 14, a na Jadranu od 15 do 17 stupnjeva.

U Dalmaciji promjenljivo sa sunčanim razdobljima. Povremeno kiša, osobito od sredine dana, kad će lokalno biti izraženijih pljuskova i grmljavine. Vjetar slab i umjeren promjenljiva smjera. Temperatura od 16 do 19 stupnjeva.

Od srijede u unutrašnjosti većinom sunčano, povremeno uz umjeren razvoj dnevne naoblake. Jutro svježe, a najviša temperatura u postupnom porastu.

Na Jadranu pretežno sunčano. U srijedu će puhati slaba i umjerena bura, u četvrtak zapadnjak i jugozapadnjak, a u petak jugoistočnjak. Najviša temperatura u postupnom porastu.

Prema sadašnjem prognostičkom materijalu, u produženom razdoblju vikenda bit će ugodno, toplo i barem djelomice sunčano. Povremeno može biti malo kiše, i to prije svega u subotu i ponedjeljak.
 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene