Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Pripremite kišobrane: Meteorolog Ivan Čačić otkriva kada nas opet očekuje lijepo vrijeme

Ugodnu toplinu vikenda u ponedjeljak će nam ublažiti kišovito vrijeme s grmljavinom. Sredinom tjedna ipak će doći do smirivanja vremena.

U ponedjeljak posvuda očekujemo novo osvježenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ova kišna epizoda nastavit će se i u utorak kad će temperatura zraka još malo pasti. Sredinom tjedna stabilizacija vremena, a zatim prema slijedećem vikendu ponovno toplije.

U ponedjeljak će nam kišne i grmljavinske oblake donijeti ova atmosferska fronta koja će najprije zastati na Jadranu, a zatim sredinom tjedna odmaknuti na jugoistok kontinenta.

U noći i u ponedjeljak ujutro u većini krajeva promjenljivo s najviše oblaka na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima gdje će mjestimice biti kiše, a ponegdje i grmljavine. U zapadnim i središnjim predjelima zapuhat će umjeren, u gorju povremeno i jak jugozapadnjak, a na Jadranu većinom vrlo jako jugo. Najniža jutarnja temperatura od 8 do 12, a na Jadranu od 11 do 15 Celzijevih stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Možemo li konačno spremiti zimske jakne? Evo kakvo nas vrijeme čeka u idućim danima

Danju u Središnjoj Hrvatskoj promjenljivo i pretežno oblačno povremeno s kišom, osobito sredinom dana i poslijepodne kad će biti i lokalnih pljuskova i grmljavine. Puhat će umjeren, u gorju povremeno i jak jugozapadnjak koji će poslijepodne okrenuti na sjeverac. Najviša temperatura oko 18 stupnjeva.

U istočnim predjelima promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima osobito prijepodne. Uglavnom sredinom dana i poslijepodne povremeno kiša, a ponegdje pljuskovi i grmljavina. Prijepodne mjestimice umjeren jugozapadnjak, a navečer - vjetar će okrenuti na sjeverac i sjeverozapadnjak. Poslijepodne temperatura od 16 na zapadu do 22 stupnja ponegdje na istoku.

U Gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu promjenljivo do pretežno oblačno povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom. Najviše kiše past će na širem riječkom području. Puhat će umjeren, u višem gorju i jak jugozapadnjak - koji će krajem dana okrenuti na sjeverni smjer. Na Jadranu umjeren na udare i jak jugozapadnjak i južni vjetar. Krajem dana zapuhat će bura. Najviša temperatura u gorskom području od 13 do 15, a na Jadranu od 15 do 17 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Sunce ili kiša? Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U Dalmaciji također promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Uglavnom u drugom dijelu dana povremeno kiša te lokalni pljuskovi i grmljavina, a moguće su i nevere. Puhat će jako i vrlo jako jugo, a poslijepodne ponegdje i sjeverozapadnjak. Temperatura od 17 do 20 stupnjeva.

U utorak u unutrašnjosti promjenjivo mjestimice kišom, a zatim djelomice sunčano i uglavnom suho. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Ujutro svježije, osobito u četvrtak.

Na Jadranu u utorak nestabilno mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom, zatim djelomice sunčano i uglavnom suho. Puhat će umjerena i jaka, u srijedu ponegdje na udare i olujna bura. Jedino će još u utorak na južnom Jadranu biti juga.

Po svemu sudeći, prema kraju tjedna ponovno toplije, a za vikend opet nestabilnije.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene