Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić: 'Prosvjedi Srba još jedno okupljanje naroda'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik RH Stjepan Mesić ocijenio je da su najavljeni prosvjedi bosanskih Srba protiv Visokog predstavnika Međunarodne zajednice u BiH još jedno događanje srpskog naroda.

"Čini mi se da je to jedno novo okupljanje naroda, a znate kako je završio onaj tko je imao okupljanje naroda u Srbiji", rekao je Mesić novinarima aludirajući na predratnu šovinističku mobilizaciju Srba oko Kosova koju je provodio Slobodan Milošević.

Pročitajte i ovo Svečani prijem povodom pravoslavnog Božića - 1 Okupljanje u Westinu Brojni političari došli Pupovcu u goste u povodu pravoslavnog Božića: Pogledajte tko je pronašao novčić koji nosi sreću Slika nije dostupna Mesić u razgovoru za Novosti 'Srbi u Hrvatskoj najveće su žrtve proteklog rata'

Nevladine udruge iz Republike Srpske najavile su za danas masovna okupljanja u gradovima tog BiH entiteta kako bi dale potporu premijeru entitetske vlade Miloradu Dodiku u njegovu sukobu s Visokim predstavnikom Miroslavom Lajčakom zbog njegove odluke da pojednostavi odlučivanje Vijeća ministara BiH kako bi spriječio opstrukcije ministara.

Nadam se, rekao je Mesić novinarima u Zagrebu na otvaranju
konferencijskog sajma Nordijski dani u Hrvatskoj, da će ljudi shvatiti da Daytonski sporazum nije krajnje rješenje. On je zaustavio rat, a sada treba Bosnu i Hercegovinu osposobiti da funkcionira kao svaka druga europska država.

Entiteti nisu države i entiteti neće biti država, istaknuo je Mesić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene