Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike tražit će od načelnika Glavnog stožera OS RH Josipa Lucića izvješće o navodnom lovu koji je oko 16. prosinca održan u okolici Đakova, a u MORH-u nisu željeli komentirati informacije o lovu kojemu je, prema pisanju jednih dnevnih novina, prisustvovao i haški optuženik general Mladen Markač.


Glasnogovornica Ureda Predsjednika Danijela Barišić izjavila je kako će "predsjednik Republike Stjepan Mesić tražiti izvješće od generala Josipa Lucića", a glasnogovornica MORH-a Marijana Klanac rekla je kako "nemaju komentara" na pisanje "Slobodne Dalmacije". 

Vezani članci Merelize Nije za osjetljive: Za Valentinovo se snimila kako ubija bespomoćnu žirafu i pozira sa srcem Divlja svinja u blizini Rijeke - 2 Stanovnike male općine kod Rijeke u zadnje vrijeme posjećuju neobični "turisti": "Uništavaju i vrtove, nešto bi trebalo poduzeti!"

>> Markač se odazvao i na Lucićev poziv u lov?

General Markač navodno je desetak dana prije lova na Bilogori - s kojega su medijima bile odaslane fotografije, a nakon toga general Markač sproveden u Scheveningen u pritvor - bio u lovu i u đakovačkim šumama oko poligona Gašinci i to s diplomatima iz Bruxellesa, piše "Slobodna".

Prema neslužbenim informacijama koja "potječe iz haaških krugova", list navodi da je Markač lovu prisustvovao na osobni poziv generala zbora Josipa Lucića, načelnika Glavnog stožera OS RH.

Radilo se o počasnom lovačkom okupljanju za vojno-diplomatske predstavnike, a Lucić je bio organizator i domaćin, navodi list.