Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Mesić će tražiti izvješće od Lucića o spornom lovu kod Đakova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike tražit će od načelnika Glavnog stožera OS RH Josipa Lucića izvješće o navodnom lovu koji je oko 16. prosinca održan u okolici Đakova, a u MORH-u nisu željeli komentirati informacije o lovu kojemu je, prema pisanju jednih dnevnih novina, prisustvovao i haški optuženik general Mladen Markač.

Glasnogovornica Ureda Predsjednika Danijela Barišić izjavila je kako će "predsjednik Republike Stjepan Mesić tražiti izvješće od generala Josipa Lucića", a glasnogovornica MORH-a Marijana Klanac rekla je kako "nemaju komentara" na pisanje "Slobodne Dalmacije". 

Pročitajte i ovo Ilustracija odstrijela srne Ima i pomagača Odstrijelio košutu za vrijeme lovostaja: U kući mu pronađeni zabranjeni metci Slika nije dostupna Mesić: 'Markač nije smio otići u lov'

>> Markač se odazvao i na Lucićev poziv u lov?

General Markač navodno je desetak dana prije lova na Bilogori - s kojega su medijima bile odaslane fotografije, a nakon toga general Markač sproveden u Scheveningen u pritvor - bio u lovu i u đakovačkim šumama oko poligona Gašinci i to s diplomatima iz Bruxellesa, piše "Slobodna".

Prema neslužbenim informacijama koja "potječe iz haaških krugova", list navodi da je Markač lovu prisustvovao na osobni poziv generala zbora Josipa Lucića, načelnika Glavnog stožera OS RH.

Radilo se o počasnom lovačkom okupljanju za vojno-diplomatske predstavnike, a Lucić je bio organizator i domaćin, navodi list.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene