Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekinuo bi koridor

Mesić bi poslao vojsku ako RS raspiše referendum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stjepan Mesić izjavio je da bi on, ukoliko bi bio predsjednik u trenutku kada bi Dodik raspisao referendum o ocjepljenju RS od BiH, poslao vojsku i tako prekinuo koridor u bosanskoj Posavini.

Izjavio je to jučer Stjepan Mesić u neformalnom razgovoru s novinarima na Pantovčaku, piše Novi list. Mesić je rekao kako je Hrvatska jamac Daytonskog sporazuma te kada bi Dodik referendumom o ocjepljenju srušio Daytonski sporazum, Republika Srpska morala bi nestati. Zbog toga bi Mesić vojno prekinuo koridor.

Pročitajte i ovo Damir Vanđelić Predložio rješenja Damir Vanđelić: "Registar imovine lošiji je no ikad, HDZ i SDP ponašaju se kao pijani bogataši" Slika nije dostupna Dodik zaprijetio odcjepljenjem Republike Srpske

>> 'RS bit će prisiljena održati referendum'

Mesić je dodao kako Dodik vara međunarodnu zajednicu i igra na kartu zamora. 'Misli da će se svijet umoriti od BiH, a on će tada raspisati referendum o ocjepljenju, netko će se nekoliko dana buniti, a onda će sve splasnuti i velika Srbija bit će ostvarena', kazao je Mesić. Naglasio je kako bi upravo zbog tih razloga kao predsjednik države u slučaju referenduma o ocjepljenju RS od BiH bio spreman hrvatskim vojnim snagama intervenirati kod Brčkog kako bi RS onesposobio za postojanje.  Mesić je rekao kako je svoj stav iznio i predstavnicima međunarodne zajednice, ali s nešto umjerenijim riječima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene