Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera županica

Merzel: Možda i sama odem u DORH! Milanović: Netko je u ozbiljnom problemu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Župnica Merzel opovrgnula je da su je zvali ih DORH-a, te ponovno optužila Jasminu Jovev za samopromociju.

Tijekom posjeta županice Marine Lovrić-Merzel Termama Topuskom gdje je otvarala obnovljeni dio toplica, na više novinarskih upita o njezinom mogućem pojavljivanju u Državnom odvjetništvu o kojem se sve više neslužbeno govori, Merzel je odgovorila kako nije istina da je bilo tko iz DORH-a traži.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit" Zoran Milanović razgledao Rafale - 3 novi hrvatski ponos FOTO Zoran Milanović popeo se na jedan Rafale i pomno ga razgledao

Merzel: Dat ću ostavku ako mi se dokaže bilo što nezakonito!

'Nitko iz DORH-a me nije tražio, a možda i sama odem u DORH da provjerim prijave koje su protiv mene podignute', rekla je Merzel, te navela kako se nije čula sa Zoranom Milanovićem i istaknula kako ne vidi razlog zašto bi se s njim uopće čula.

Neslužbeno doznajemo kako danas DORH neće postupati po županici. Županica je ponovila kritiku prema Jasmini Jovev i još jednom rekla kako to radi zbog vlastite promocije.

Na pitanje je li se čuo s Merzel, Milanović je u utorak, pak, odgovorio potvrdno. 'Čuo se jesam. Tu je netko u ozbiljnom problemu. Ili ona ili osoba koja je optužuje za ozbiljan kriminal. Tu se više ne radi o svježim jajima, celulitu, sad se radi o pustošenju županijskog proračuna. Ako je dio toga istina ili sve, županica je u ozbiljnom problemu', rekao je premijer.

U utorak ujutro je županica i sama rekla da će podnijeti ostavku ako se dokaže da je radila bilo što nezakonito.

Novinare je zanimalo i ima li županica još uvijek premijerovu podršku, a on odgovara kako će dokazivanje da je ona kriva, trajati. 'Trebat će vremena da se to utvrdi. Ako nije istina, onda je problem druge vrste. Da mene netko tako optužuje, ja ne bih preko toga prešao ravnodušno. Naravno, treba uvijek imati na umu i da se radi o osobi čiji je posao prije pola godine bio da Marina Lovrić Merzel ostane bez svog posla, da više ne bude županica i protiv nje je pokrenut postupak za tešku povredu dužnosti', rekao je Milanović.

Podsjetimo, Jasmina Jovev bivša predstojnica kabineta župnice tvrdi da je osobno lažirala račune i dokumentaciju za troškove izmišljenih događaja prema nalogu županice Merzel, a novac je zapravo išao za osobne potrebe županice ili za potrebe stranke. O svemu je kaže još prije godinu dana obavijestila USKOK te im dostavila dokazni materijal.

Premijer Milanović upitan je i je li mu ministar financija Slavko Linić dao mandat na raspolaganje i uživa li njegovo povjerenje, ali premijer je odbio komentirati, kazavši kako je sve već rekao u intervjuu za Novu TV prije nekoliko dana. 'Ministar može dati ostavku. Nije ju dao, niti sam to od njega tražio. I idemo raditi dalje', rekao je Milanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene