Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor razgovarala je u petak u Stuttgartu s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, koja je dala punu podršku Hrvatskoj da nastavi pregovore s Europskom unijom.


Merkel je izrazila zadovoljstvo rezultatom dogovora između Hrvatske i Slovenije i činjenicom da će pregovori biti odblokirani. Isto tako, njemačka kancelarka je rekla u razgovoru s premijerkom Kosor da je raduje da se otvorena pitanja i problemi između Hrvatske i Slovenije rješavaju. Premijerka Kosor obavijestila je njemačku kancelarku o razgovorima s premijerom Borutom Pahorom u Ljubljani. 'Nitko ovim sporazumom ne gubi, željeli smo da se stvori situacija u kojoj su svi dobitnici', kazala je nakon razgovora s Angelom Merkel premijerka Kosor. 'Polako, ali sigurno pronalazimo model za rješenje graničnog spora'.

Vezani članci Sebastian Kurz i Angela Merkel (Foto: AFP) Merkel i Kurz složni: "Treba pojačati napore da se zaustave migranti koji ulaze u Europsku uniju" Prosvjed u Chemnitzu (Foto: AFP) - 2 Kaos u njemačkom Chemnitzu: Policija prosvjednike tjerala vodenim topovima, najmanje dvoje ozlijeđenih

>> Kosor: Imamo zbog čega biti ponosni

Jadranka Kosor, u pratnji ministara Gordana Jandrokovića, Bože Biškupića i Biance Matković, nazočila je i stranačkom skupu CDU-u, uoči parlamentarnih izbora 27. rujna u Njemačkoj. Na skupu je izrazito srdačno Angela Merkel pozdravila hrvatsku premijerku, a u govoru pozvala Nijemce, ali i Hrvate koji žive u Njemačkoj a imaju njemačko državljanstvo, da glasuju za CDU. (Hina)