Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve odluke objavljene u službenom glasilu

Mehun odbacio GONG-ove prigovore o vladinoj netransparentnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik hrvatske Vlade Zlatko Mehun odbacio je danas prigovore udruge GONG o vladinoj netransparentnosti i zatvorenim sjednicama.

'Apsolutno ništa što se tiče rada Vlade nije obavijeno nikakvom tajnom', kazao je Mehun novinarima u Banskim dvorima. Hrvatska Vlada, kaže, njeguje praksu većine europskih zemalja, odnosno otvorenih i zatvorenih sjednica, a odluke sa zatvorenih sjednica transparentno se objavljuju u priopćenjima nakon sjednica. Sve odluke, pa i sa zatvorenih sjednica, koje podliježu objavi u službenom glasilu, u njemu se i objavljuju, rekao je Mehun, napominjući kako se odluke s oznakom službene i vojne tajne tako i tretiraju.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Ilustracija Oglasila se Vlada GONG prijavio kršenje izborne šutnje

>> Prigovor: Sjednice Vlade netransparentne

Naglasio je i da se odluke Vlade objavljuju i na njezinim internetskim stranicama i podsjetio da je Vladinu stranicu u svibnju prošle godine jedan portal koji se time bavi proglasio najboljom. Na prigovore GONG-a o netransparentnosti dodjele novca iz proračunske zalihe, Mehun kaže kako ne vidi da je išta bilo tajno u podjeli novca u prošloj godini. 'To je izračunato do lipe i taj podatak je objavljen', istaknuo je Mehun.

Udrugu GONG i druge organizacije civilnog društva pozvao je da se obrate Vladinu uredu za odnose s javnošću, kako bi razvili bolju komunikaciju. 'Komunicirajmo više pa ćemo i za bilo kakve nedoumice naći bolje rješenje', poručio je Mehun. Podsjetio je da je slične prigovore o netransparentnosti i zatvorenim sjednicama Vlade GONG bio iznio i prije šest mjeseci te da današnji 'napad' nije takve vrste da bi se trebao razviti u javnu polemiku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene