Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glasnogovornik hrvatske Vlade Zlatko Mehun odbacio je danas prigovore udruge GONG o vladinoj netransparentnosti i zatvorenim sjednicama.


'Apsolutno ništa što se tiče rada Vlade nije obavijeno nikakvom tajnom', kazao je Mehun novinarima u Banskim dvorima. Hrvatska Vlada, kaže, njeguje praksu većine europskih zemalja, odnosno otvorenih i zatvorenih sjednica, a odluke sa zatvorenih sjednica transparentno se objavljuju u priopćenjima nakon sjednica. Sve odluke, pa i sa zatvorenih sjednica, koje podliježu objavi u službenom glasilu, u njemu se i objavljuju, rekao je Mehun, napominjući kako se odluke s oznakom službene i vojne tajne tako i tretiraju.

Vezani članci Vili Beroš U Ministarstvu potvrdili da su pod povećalom USKOK-a zbog stranice koronavirus.hr. Zaposlili tvrtku bez javnog natječaja i objasnili: "Imali su zakupljenu domenu" Sjednica Vlade RH - 2 Plenković otkrio što je sve u Nacionalnom planu oporavka. Beroš objavio strategiju za masovno cijepljenje: ''Pritisak na bolnice ne jenjava''

>> Prigovor: Sjednice Vlade netransparentne

Naglasio je i da se odluke Vlade objavljuju i na njezinim internetskim stranicama i podsjetio da je Vladinu stranicu u svibnju prošle godine jedan portal koji se time bavi proglasio najboljom. Na prigovore GONG-a o netransparentnosti dodjele novca iz proračunske zalihe, Mehun kaže kako ne vidi da je išta bilo tajno u podjeli novca u prošloj godini. 'To je izračunato do lipe i taj podatak je objavljen', istaknuo je Mehun.

Udrugu GONG i druge organizacije civilnog društva pozvao je da se obrate Vladinu uredu za odnose s javnošću, kako bi razvili bolju komunikaciju. 'Komunicirajmo više pa ćemo i za bilo kakve nedoumice naći bolje rješenje', poručio je Mehun. Podsjetio je da je slične prigovore o netransparentnosti i zatvorenim sjednicama Vlade GONG bio iznio i prije šest mjeseci te da današnji 'napad' nije takve vrste da bi se trebao razviti u javnu polemiku.