Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijeno 10 civila

Medviđa: Sjećanje na žrtve srpskog terora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu 16. obljetnice stradanja hrvatskih civila u Medviđi kod Benkovca, danas su u tom mjestu položeni vijenci na Spomen obilježje, te održana misa zadušnica u mjesnoj crkvi Uznesenja blažene Djevice Marije.

Vijence su položili izaslanstvo Zadarske županije predvođeno županom Stipom Zrilićem, izaslanstvo grada Benkovca u kojem su bili gradonačelnik Mirko Erstić i saborski zastupnik Branko Kutija, te predstavnici brojnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Pročitajte i ovo Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine Velika količina dokaza Podignuta optužnica za zvjerstva nad Hrvatima: Za pokretanje postupka trebalo je više od 30 godina Pas lutalica Donesena presuda Grad izgubio neobičan spor: Kriv je za nesreću i vlasnici auta mora isplatiti odštetu

U zaseoku Erstići mjesta Medviđe dana 9. veljače 1993. godine pripadnici agresorskih snaga su ubili 10 hrvatskih civila, svih deset bilo je prezimena Erstić. Najmlađa žrtva je imala 18 godina, a najstarija 88 godina. Osim tih deset civila u Medviđi je tijekom rata ubijeno još osam civila pa je ukupan broj žrtava u Medviđi osamnaest.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene