Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U povodu 16. obljetnice stradanja hrvatskih civila u Medviđi kod Benkovca, danas su u tom mjestu položeni vijenci na Spomen obilježje, te održana misa zadušnica u mjesnoj crkvi Uznesenja blažene Djevice Marije.


Vijence su položili izaslanstvo Zadarske županije predvođeno županom Stipom Zrilićem, izaslanstvo grada Benkovca u kojem su bili gradonačelnik Mirko Erstić i saborski zastupnik Branko Kutija, te predstavnici brojnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Vezani članci Djeca s majkama u Siriji (Foto: AFP) U ratnim sukobima od 2013. do 2017. poginulo više beba nego vojnika Policija, ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Teška nesreća kod Biograda: Muškarac (58) sletio s ceste, zabio se u bor i poginuo

U zaseoku Erstići mjesta Medviđe dana 9. veljače 1993. godine pripadnici agresorskih snaga su ubili 10 hrvatskih civila, svih deset bilo je prezimena Erstić. Najmlađa žrtva je imala 18 godina, a najstarija 88 godina. Osim tih deset civila u Medviđi je tijekom rata ubijeno još osam civila pa je ukupan broj žrtava u Medviđi osamnaest.