Županijska bolnica u Čakovcu
Županijska bolnica u Čakovcu Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon smrti pacijenta na hemodijalizi u čakovečku bolnicu upućena je inspekcija Ministarstva zdravstva te naložena obdukcija tijela premiinulog.


Povodom tragičnog događaja u čakovečkoj bolnici, gdje je pacijent preminuo tijekom hemodijalize, u četvrtak se javnosti obratila Međimurska županija koja je zatražila očitovanja i rezultate nadzora, unutarnje kontrole i inspekcije Ministarstva zdravstva.

Vezani članci Sonja Tošić Grlač, predsjednica Upravnog vijeća Županijske bolnice Čakovec Umjesto fiziološke otopine ubrizgale dezinficijens? "Medicinske sestre koje su bile uz preminulog pacijenta do daljnjeg neće raditi" Domagoj Mikić Obitelj policiji prijavila nesavjesno liječenje: Tijelo muškarca preminulog u Čakovcu prevezeno na obdukciju u Zagreb

U priopćenju se ističe da je Međimurska županija, kao osnivač zdravstvenih ustanova na području županije, preko Upravnog vijeća Županijske bolnice Čakovec zatražila očitovanja i rezultate provedenog stručnog nadzora, unutarnje kontrole i inspekcije Ministarstva zdravstva.

Kako navode, izvide provode policija i Državno odvjetništvo, očekuju se i nalazi obdukcije koja se provodi u Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu.

Iz Međimurske županije poručili su da će nakon što budu dostavljena sva izvješća i nalazi te jasno i nedvojbeno utvrđene činjenice, uslijediti očitovanje osnivača o daljnjim postupcima i odlukama.

Uz napomenu da će svi provedeni nadzori i izvješća biti dostupni javnosti, Međimurska županija izražava najdublju sućut obitelji preminulog pacijenta te stoji na raspolaganju za svaki oblik pomoći i podrške.