Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon smrti pacijenta na hemodijalizi u čakovečku bolnicu upućena je inspekcija Ministarstva zdravstva te naložena obdukcija tijela premiinulog.


Povodom tragičnog događaja u čakovečkoj bolnici, gdje je pacijent preminuo tijekom hemodijalize, u četvrtak se javnosti obratila Međimurska županija koja je zatražila očitovanja i rezultate nadzora, unutarnje kontrole i inspekcije Ministarstva zdravstva.

Vezani članci Antonio Friganović, predsjednik Hrvatskog nacionalnog saveza sestrinstva Istraga tragedije na hemodijalizi u Čakovcu još traje, a struka upozorava: "Šezdesetak  sestara nedostaje u toj bolnici" Slika nije dostupna Ravnatelj čakovečke bolnice otkrio od čega je preminuo pacijent na dijalizi: "Radi se o sredstvu koje se primjenjuje kod toalete"

U priopćenju se ističe da je Međimurska županija, kao osnivač zdravstvenih ustanova na području županije, preko Upravnog vijeća Županijske bolnice Čakovec zatražila očitovanja i rezultate provedenog stručnog nadzora, unutarnje kontrole i inspekcije Ministarstva zdravstva.

Kako navode, izvide provode policija i Državno odvjetništvo, očekuju se i nalazi obdukcije koja se provodi u Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu.

Iz Međimurske županije poručili su da će nakon što budu dostavljena sva izvješća i nalazi te jasno i nedvojbeno utvrđene činjenice, uslijediti očitovanje osnivača o daljnjim postupcima i odlukama.

Uz napomenu da će svi provedeni nadzori i izvješća biti dostupni javnosti, Međimurska županija izražava najdublju sućut obitelji preminulog pacijenta te stoji na raspolaganju za svaki oblik pomoći i podrške.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju