Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

SMRT NA DIJALIZI

Međimurska županija nakon tragedije u čakovečkoj bolnici zatražila očitovanja i rezultate stručnog nadzora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon smrti pacijenta na hemodijalizi u čakovečku bolnicu upućena je inspekcija Ministarstva zdravstva te naložena obdukcija tijela premiinulog.

Povodom tragičnog događaja u čakovečkoj bolnici, gdje je pacijent preminuo tijekom hemodijalize, u četvrtak se javnosti obratila Međimurska županija koja je zatražila očitovanja i rezultate nadzora, unutarnje kontrole i inspekcije Ministarstva zdravstva.

Pročitajte i ovo Vili Beroš Sramotan slučaj Nakon našeg teksta ministar Beroš najavio: "Postoji rješenje za pacijente koje muče termini za dijalizu" HZZO Traže očitovanje HZZO reagirao na sramotan slučaj u zagrebačkom zdravstvu

U priopćenju se ističe da je Međimurska županija, kao osnivač zdravstvenih ustanova na području županije, preko Upravnog vijeća Županijske bolnice Čakovec zatražila očitovanja i rezultate provedenog stručnog nadzora, unutarnje kontrole i inspekcije Ministarstva zdravstva.

Kako navode, izvide provode policija i Državno odvjetništvo, očekuju se i nalazi obdukcije koja se provodi u Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu.

Iz Međimurske županije poručili su da će nakon što budu dostavljena sva izvješća i nalazi te jasno i nedvojbeno utvrđene činjenice, uslijediti očitovanje osnivača o daljnjim postupcima i odlukama.

Uz napomenu da će svi provedeni nadzori i izvješća biti dostupni javnosti, Međimurska županija izražava najdublju sućut obitelji preminulog pacijenta te stoji na raspolaganju za svaki oblik pomoći i podrške.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene