Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Maturanti opet mogu na maturalna putovanja u Grčku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija je s 31. kolovozom 2007. ukinulo preporuku o neputovanju u Grčku, pa se škole koje su odgodile maturalna putovanja, pozivaju da što prije kod svojih agencija provjere kada ih mogu realizirati, priopćila je danas Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA).

U priopćenju se navodi da su grčki brodari i hotelijeri pristali ne naplaćivati troškove promjena rezervacija, pod uvjetom da se ranije ugovorena putovanja maturanata samo odgađaju, a ne storniraju i da škole budu fleksibilne prilikom ugovaranja novih termina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Postignut dogovor Maturanti ipak idu u Tunis? Slika nije dostupna Odgođena maturalna putovanja u Grčku

Naime, za rujan i listopad brodari su već od ranije imali dosta
rezervacija, uključujući i one za oko 500 hrvatskih učenika koji su ih ugovorili već ranije. Sada će im se pridružiti i oko 1500 učenika kojima su putovanja, zbog katastrofalnih požara, bila odgođena u zadnji trenutak, navodi UHPA.

Također se ističe da trenutno postoji rizik samo na nekim područjima Peloponeza, pa je prije putovanja potrebno prikupiti detaljnije informacije. "No ni oko tisuću naših učenika koji su u Grčkoj boravili tijekom požara nigdje nisu bili ugroženi, jer su požari bili u teško pristupačnim područjima koje turisti ne posjećuju", navodi UHPA.

"Kako bi se mogla planirati i preraspodijeliti nastava, pozivaju se škole da što prije kontaktiraju agencije s kojima su dogovorile organiziranje putovanja, a one će ih, u suradnji s grčkim brodarima i svojim partnerima u Grčkoj, izvijestiti o slobodnim terminima", ističe u priopćenju direktorica Udruge hrvatskih putničkih agencija Maja Stanić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene