Ministrica Martina Dalić koja je danas u posjetu Varaždinu komentirala je najnovije optužbe Ivice Todorića na njegovom blogu i poručila da će ga tužiti za klevetu te da će odsad komunicirati samo putem odvjetnika.


Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić izjavila je u petak da nekoliko dana odgode objave revidiranih financijskih izvještaja za Agrokor, zbog kompleksnosti i obujma posla, ne predstavlja nikakav problem, a najavila je da će podnijeti tužbu protiv Ivice Todorića zbog njegovih jučerašnjih izjava.

Vezani članci Hrvoje Filipović Hrvoje Filipović iz Granolija novi Predsjednik Udruge dobavljača Agrokora Optužno vijeće o aferi Agrokor - 3 Optužno vijeće odlučuje o optužnici u aferi Agrokor: ''Stvar je ozbiljna kad su nas pozvali u zgradu Centralnog komiteta''

Odgovarajući na pitanje zašto danas nije objavljeno revizorsko izvješće o poslovanju Agrokora kako je najavljeno, Dalić je kazala da je kompanija, zajedno s revizorom, obavijestila da s obzirom na obujam posla i brojnost tvrtki, revizija nije završena do danas.

"U odnosu na kompleksnost tog posla, u odnosu na njegov obujam, ja mislim da nekoliko dana ne predstavlja nikakav problem", rekla je Dalić. Na dodatno novinarsko pitanje je li bilo eventualnih političkih utjecaja na revizorsku kuću, izjavila je da nije i da nikada nije susrela revizore PWC-a, tvrtke koja je zadužena za tu reviziju.

Na jučerašnje optužbe, koje je na njezin račun iznio Ivica Todorić, da je putem maila prijetila članovima Uprave Agrokora i članovima njihovih obitelji uhićenjima, Dalić je kazala kako je sve što je izgovoreno u tom tekstu "jedna bezočna laž".

"S tvorcem toga teksta, s Ivicom Todorićem, razgovarat će dalje moji odvjetnici. Ja ću podnijeti prijavu, tužbu, kako god to nazvali, za klevetu, ugrožavanje ugleda i sve ono što će odvjetnici smatrati da nastaje na temelju takvih izjava i takvih pisanja", zaključila je Dalić.

Čačić: Ne treba od svakog relativno marginalnog događaja stvarati nacionalnu dramu

Revizorsko izvješće, čija se objava očekuje za tjedan dana, komentirao je i župan Radimir Čačić riječima da ne treba od svakog relativno marginalnog događaja stvarati nacionalnu dramu.

Smatra da je sasvim moguće da revizorsko izvješće, kao ogroman posao koji je radilo nekoliko desetaka ljudi jedne prvorazredne svjetske kompanije, traži i neku doradu i dodatne analize i procjene, a naravno i pitanje tona i interpretacije tog istog izvješća.

"S obzirom na ugled PriceWaterhouseCoopersa, jedne od najboljih svjetskih kompanija, mislim da možemo i moramo očekivati objektivan i korektan stručni nalaz. Ako će još pet do deset dana pomoći da bude tako, od toga nema velike štete", izjavio je Čačić te dodao da što se tiče hrvatske javnosti, najvažnije je da politički ili javni pritisci ne poremete tu očekivanu aktivnost. (Hina)