Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Donosimo prve reakcije

Odgođena objava nalaza revizije u Agrokoru: "Da postoji problem oko potpisa revizora već bi se o tome pričalo, ovo je odgođeno 5 minuta do ponoći"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč najavama, dugo očekivano revizorsko izvješće o poslovanju Agrokora u prošloj godini u petak neće biti objavljeno.

Nalaz revizije Agrokorovog poslovanja revizorske kuće PriceWaterhouseCoupers najavljen za petak u 15 sati je - odgođen.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Vrući krumpir DORH je ponovno sklon skupim stranim vještacima. Dnevnik Nove TV doznao sve o ponudi hrvatskih stručnjaka Daniel Markić (Foto: Dnevnik.hr) Odjeci iskaza bivše potpredsjednice Vlade Uskoku Ravnatelj SOA-e: "Dalić nije mogla niti je tražila sigurnosnu provjeru skupine Borg"

"Prije nekoliko minuta i službeno je potvrđeno da je uistinu odgođena sutrašnja prezentacija preliminarnog financijskog izvješća koje se danima najavljivalo. Razlog je - čeka se potpis revizora. Dakle, kad revizori stave svoj potpis na to preliminarno financijsko izvješće ono će biti objavljeno, doznajemo, unutar idućih 7 dana. To je za sada službeni stav, koji je naravno, otvorio brojne spekulacije, osobito u ovom burnom danu gdje je Ivica Todorić nastavio nesmiljenu paljbu po svojim neistomišljenicima i protivnicima. Večeras je na svom blogu objavio i navodne prijetnje koje je dobijao putem SMS poruka i elektronske pošte od potpredsjednice Vlade Martine Dalić i izvanrednog povjerenika Vlade za Agrokor Ante Ramljaka", javio se ispred poslovne zgrade Agrokora za Dnevnik Nove TV reporter Andrija Jarak koji je razgovarao i s Tihomirom Jaićem, predsjednikom Hrvatske udruge poljoprivrednika i Udruge malih dobavljača.

G. Jaiću, je li Vas iznenadila odgoda objave ovog izvješća?

"Apsolutno je, posebno iz razloga jer se ono već duže vrijeme najavljuje. Da postoji problem oko potpisa revizora vjerujemo da bi se već prije čulo o tome, pričalo... A ovo je odgođeno 5 minuta do ponići".

Što je, po Vama, stvarni uzrok te odgode?

"Ovo otvara razne spekulacije. Je li to možda utjecaj pisanja po blogu gospodina Todorića? Je li se Vlada možda uplašila, postoji li možda problem u nesuglasju između izvješća koje revizorska tvrtka možda ne želi potpisati i objaviti? Možda se Vlada i revizori trenutno ne slažu... To otvara razne spekulacije i očito je da postoje neki problemi".

Kad se objavi financijsko izvješće, kad ga potpišu revizori, što ako se recimo dogodi da je taj dug dvostruko veći ili nešto veći od vrijednosti poduzeća? Što se onda događa, tko će platiti ceh?

"U slučaju prodaje tvrtki vjerovnici se neće moći naplatiti, tj. morat će biti veliki otpis. Taj veliki otpis će nažalost, pasti i na teret dobavljača. Nama malim dobavljačima i poljoprivrednicima to ne odgovara. Jer, što je nestabilniji npr. Dukat i mi ćemo biti u većim problemima".

Dolazimo na početak priče kada su neki stručnjaci upozoravali i govorili o 60 ili 70 posto otpisa dugovanja. Je li to sad realnost?

"Ja se iskreno nadam da do toga neće doći i da će biti puno manji otpis. I da će Vlada naći nekakvo rješenje, na koji način i što veći dug podmiriti i dobaljačima. Ali to trenutno, prema informacijama koje izlaze neslužbeno, je vrlo realna opcija". 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene