Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROBLEM NEPLAĆANJA

KUPUJMO HRVATSKO Mali proizvođači se teško probijaju u hotele

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zadru je održana manifestacija Kupujmo hrvatsko koja je opet pokazala da mali proizvođači teško mogu surađivati s hotelima i restoranima.

U Zadru je održana manifestacija Kupujmo hrvatsko. No, dok se deklarativno stalno čuju priče kako trebamo poticati korištenje domaćih proizvoda osobito u turizmu, mali proizvođači teško uspijevaju prodrijeti do hotela i restorana.

Kao da su se mnogi već pomirili s činjenicom da je hotelijerima jeftinije kupovati uvoznu hranu u trgovačkim lancima. Ipak, ministar turizma tvrdi da će snažno poduprijeti domaći proizvod u turizmu. Ističe čak da nemamo dovoljno svojih proizvoda za sve hotele.

Miljenko Čavlina, proizvođač meda, pokušao je raditi s trgovačkim lancima i hotelima, ali se vrlo brzo pojavio problem plaćanja. "Krenuo sam s njima, ali sam vrlo brzo raskrstio. Oni hoće kompenzirati, ali meni ne treba cement, treba mi novac za moj med", kaže Čavlina. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kupujmo hrvatsko Evo što bi se dogodilo kad bi Hrvati kupovali samo malo više domaćih proizvoda Slika nije dostupna Tema dana Kupujete li radije domaće ili uvozno?

Gari Cappelli, ministar turizma, kaže da proizvoda nema dovoljno. "Nemamo dovoljno proizvoda, budimo realni, nema dovoljno vina ni ulja. Kada bismo sad krenuli u sve hotelske kuće, vjerujte mi, falilo bi svih proizvoda bar 30 posto", kaže Cappelli.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene