Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Taman pred blagdane

Malo dobrih vijesti za umirovljenike: Od četvrtka na račune sjedaju i zaostaci za mirovine

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Isplata mirovina za ožujak počet će u četvrtak, 6. travnja, i bit će to prve mirovine usklađene za 5,37 posto, a umirovljenicima će biti isplaćeni i zaostaci za siječanj i veljaču.

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) odlučio je početkom ožujka da će aktualna vrijednost mirovine, koja je na snazi od siječnja, biti povećana za 5,37 posto, odnosno da će iznositi 10,86 eura.

Isplata mirovina počet će u četvrtak, 6. travnja, a umirovljenicima će biti isplaćeni i zaostaci za siječanj i veljaču.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 3 Plan za budućnost Jeste li čuli za paneuropsku mirovinu? Novi model postao dostupan i u Hrvatskoj, a štedjeti za starost mogu i djeca

Isplata zaostataka bit će najvažnija onima koji primaju najniže mirovine. Oni će u prosjeku iznositi 31,54 eura - za mirovine bez međunarodnih ugovora te 28,76 eura s njima.

Zaostaci kod najviših mirovina iznosit će u prosjeku 124,86 eura - bez međunarodnih ugovora te 118,86 eura za primatelje mirovina u koje su uključene i one s međunarodnim ugovorima.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 4 Veliko istraživanje Mirovina za mnoge bez mira: Neki će raditi jer žele, drugi jer moraju - kako drugačije preživjeti?

Dodatne informacije mogu se dobiti radnim danom od 8 do 16 sati na HZMO-ovim infotelefonima 01/ 45 95 011 i 01/ 45 95 022 te na internetskoj stranici HZMO-a.




 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene