Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pučki pravobranitelj Jurica Malčić pozvao je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da se očituje o navodnome premještaju devet arhitekata iz Gradskog zavoda za prostorno uređenje koji su se ogradili od prijedloga Generalnog urbanističkog plana (GUP).


Malčić se pozvao na medijske napise prema kojima se devet stručnjaka (arhitekata) Gradskog zavoda ogradilo od prijedloga GUP-a, zbog čega je pročelnik tog zavoda navodno zatražio njihovo raspoređivanje u druga tijela gradske uprave te da su neki arhitekti pod pritiskom ipak potpisali GUP.

Vezani članci Slika nije dostupna Splitski zatvorenici pripremaju štrajk glađu, za sve je kriva pizza: Otkriveno tko je pokrenuo pobunu Slika nije dostupna Bandić o golf terenima, GSV-u i pismu pučkog pravobranitelja

"Zahtjev Gradskog zavoda radi premještaja i rasporeda službenika u druga tijela uprave nezakonit je i nedopustiv pritisak i napad na dostojanstvo i profesionalnu etiku službenika", stoji u Malčićevom dopisu zagrebačkom gradonačelniku.

Pučki pravobranitelj Bandića poziva da se što prije očituje o
postupku Zavoda, poduzme potrebne mjere za zaštitu gradskih službenika od, kako kaže, "nezakonitih i neetičnih postupaka" te ga obavijesti o eventualnim postupcima koji su vođeni ili se vode u vezi s ovim slučajem, bilo protiv službenika ili protiv odgovornih osoba u Zavodu.

Bandić se do sada nije izjašnjavao o ovom slučaju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju