Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glasnogovornik HDZ-a Ratko Maček potpunom je dezorjentiranošću nazvao odluku SDP-a da bi mandatar za sastavljanje vlade lijevog centra, umjesto Ljube Jurčića, trebao biti SDP-ov predsjednik Zoran Milanović.


"Očito je da SDP ne može održati ni jedno svoje obećanje. Kako vjerovati Milanoviću, koji je do prije pet dana tvrdio da je Jurčić najkvalitetniji čovjek za vođenje Vlade, a sada ga se odriče na ovakav način. Što bi se tek dogodilo koalicijskim partnerima, ako bi bili dovoljno neoprezni da koaliraju s takvim čovjekom", rekao je Maček novinarima u središnjici HDZ-a.

Vezani članci Zoran Milanović i Andrej Plenković Ustavni sud ne ide na ruku Milanoviću: "Za Vrhovni sud može predložiti samo kandidata koji se javio na javni poziv" Plenković i Milanović sukobili se oko vrhovnog suda - 3 Kaos oko odabira kandidata za predsjednika Vrhovnog suda ne jenjava: ''Idealno bi bilo da Ustavni sud o ovome donese svoj pravorijek''

Upitan hoće li odluka SDP-a olakšati toj stranci stvaranje koalicije lijevog centra, ponovio je da je HDZ izborni pobjednik, te da će sastaviti koalicijsku vladu.

Na pitanje pregovara li HDZ i s HNS-om odgovorio je, "HDZ će razgovarati sa svima osim sa SDP-om".