Ovaj tjedan počinje pregledavanje potpisa referendumskih inicijativa Narod odlučuje i protiv Istanbulske konvencije. Potvrdio je to ministar uprave Lovro Kuščević.

Galerija


Inicijativa Narod odlučuje imala je dva pitanja - u jednom traže izmjenu izbornog zakonodavstva, a u drugom zabranu manjinama da glasuju o Vladi ili proračunu.

Vezani članci \'\'Narod odlučuje\'\' bez uvida u potpise (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Nisu dobili uvid u nevažeće potpise: Inicijativa Narod odlučuje traži ostavku ministra Kuščevića Lovro Kuščević (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Kuščević: ''Narod odlučuje nije se prijavio za uvid u nevaljane potpise''

Za oba pitanja prikupili su više od 400 tisuća potpisa. Druga je inicijativa kojom se traži odbacivanje ratificirane Istanbulske konvencije. I oni su prikupili oko 375 tisuća potpisa.

"Ja držim da zaista radi transparentnosti samog postupka i vjerodostojnosti i obiju inicijativa, radi svih sugrađana koji su potpisali i onih koji nisu potpisali, je potrebno utvrditi pravo stanje stvari. To znači svaki potpis kontrolirati", rekao je Lovro Kuščević.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr