Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijevare na lokalnim izborima

Podnesene prve kaznene prijave: Glasao za čak četiri člana svoje obitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz PU dubrovačko-neretvanske izvijestili su kako se 75-godišnja žena sumnjiči da je glasala u ime dva člana svoje obitelji, a 45-godišnji muškarac to je učinio za četiri člana obitelji.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Ston ženska osoba starosti 75 godina i muškarac u dobi od 45 godina osumnjičeni su za kazneno djelo zloporabe biračkog prava, izvijestili su danas iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte i ovo Paula Klaić Saulačić i Davor Perić Stonska obilaznica Davor Perić iz Hrvatskih cesta: "Današnjim otvaranjem projekt je dobio svoju punu funkcionalnost" Davor Perić obilaznica u završnoj fazi Zbog snažnog vjetra odgođeno postavljanje segmenta mosta u Stonu: "Čim vremenski uvjeti dopuste nastavljamo s montažom"

Kako se ističe, oba kaznena djela počinjena su na dan lokalnih izbora, 21. svibnja, na području općine Ston, ali na dva odvojena biračka mjesta.

Ženska osoba sumnjiči se da je glasala u ime dva člana obitelji koji su se nalazili na popisu birača, dok se muškarac, ujedno član biračkog odbora, sumnjiči da je glasao u ime četiri člana svoje obitelji koji su se također nalazili na popisu birača.

Nadalje, nastavkom istraživanja "utvrđena je sumnja da su predsjednici navedenih biračkih odbora, dvije muške osobe u dobi od 34 i 31 godine, osumnjičeni za kazneno djelo izborne prijevare", navedeno je u priopćenju PU dubrovačko-neretvanske. Policija protiv osumnjičenih podnosi kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Podsjetimo, na dan izbora iz županijskog povjerenstva u Dubrovniku javili su da su zaprimili prijavu jednog kandidata na području Stona da su glasovale dvije osobe koje se uopće nisu pojavile na biračkom mjestu. Županijsko izborno povjerenstvo provest će izvide na temelju te prijave, javila je tada reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić, koja je pratila tijek lokalnih izbora na jugu Hrvatske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene