Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz PU dubrovačko-neretvanske izvijestili su kako se 75-godišnja žena sumnjiči da je glasala u ime dva člana svoje obitelji, a 45-godišnji muškarac to je učinio za četiri člana obitelji.


Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Ston ženska osoba starosti 75 godina i muškarac u dobi od 45 godina osumnjičeni su za kazneno djelo zloporabe biračkog prava, izvijestili su danas iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Vezani članci Branislav Švonja (Foto: Dnevnik.hr) Suđenje za kupnju glasova Srba u Obrovcu: "Ne mislim da je to kazneno djelo, ali nisam sudjelovao u ovom slučaju" Slika nije dostupna Koliko političari poštivaju zakonska pravila u financiranju kampanja

Kako se ističe, oba kaznena djela počinjena su na dan lokalnih izbora, 21. svibnja, na području općine Ston, ali na dva odvojena biračka mjesta.

Ženska osoba sumnjiči se da je glasala u ime dva člana obitelji koji su se nalazili na popisu birača, dok se muškarac, ujedno član biračkog odbora, sumnjiči da je glasao u ime četiri člana svoje obitelji koji su se također nalazili na popisu birača.

Nadalje, nastavkom istraživanja "utvrđena je sumnja da su predsjednici navedenih biračkih odbora, dvije muške osobe u dobi od 34 i 31 godine, osumnjičeni za kazneno djelo izborne prijevare", navedeno je u priopćenju PU dubrovačko-neretvanske. Policija protiv osumnjičenih podnosi kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Podsjetimo, na dan izbora iz županijskog povjerenstva u Dubrovniku javili su da su zaprimili prijavu jednog kandidata na području Stona da su glasovale dvije osobe koje se uopće nisu pojavile na biračkom mjestu. Županijsko izborno povjerenstvo provest će izvide na temelju te prijave, javila je tada reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić, koja je pratila tijek lokalnih izbora na jugu Hrvatske.