Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utrka za gradonačelnika

Tijesne pobjede: Pobjednici i gubitnici 'za dlaku'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon održanog drugog kruga lokalnih izbora, donosimo listu mjesta i kandidata za gradonačelnike gdje je odluka pobjednika donesena vrlo 'tijesno'.

Radi se o rasponu od svega nekoliko glasova, do razlike u desecima ili kojoj stotini glasačkih listića koji su presudili pobjednika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Podizanje razine političke kulture' Baldasar: Kava s Ivaniševićem mogući početak jedne divne veze Slika nije dostupna 'Lopovi, lopovi!' VIDEO: Omišani na nogama: Ponovno se broje glasovi!

Dinko Burić (HDSSB) je u natjecanju za mjesto gradonačelnika Belišća izgubio za samo 4 glasa s njih 2.285. Pobjednik je tamo Dinko Huis, za kojega je glasovalo 2.289 birača.

'Gusto' je bilo i u Požegi - tamo je Vedran Neferović (HDZ-HSP AS) pobijedio Zdravka Ronka (SDP-HSU-HNS) za nekoliko desetaka glasova - Neferović je dobio 6.404 glasa, a Ronko 6.358 glasova.

U Krapini je Zoran Gregurović (HDZ-ZDS-HSLS-A-HSS) za nešto više od 100 glasova pobijedio Željka Pavića (SDP-HSU) - dobio je 2.827 glasova, naspram 2.705 glasova, koliko je osvojio Pavić.

>> INTERAKTIVNA KARTA - pogledajte rezultate lokalnih izbora!

U Gospiću je Petar Krmpotić (HDZ-HSS-HSP AS-HSU) pobijedio sa 3.605 glasova, dok je Karlo Starčević (kandidat grupe građana) osvojio 3.478 glasova.

Od velikih gradova posebno je tijesno u Splitu - tu je Ivo Baldasar (SDP-HNS-HSU) osvojio 33.365 glasova, odnosno samo nekoliko stotina više od Vjekoslava Ivaniševića (HDZ-HSP AS-HČSP-HSLS-HDS-BUZ), koji je osvojio 32.750 glasova.

HDZ će tražiti ponovno prebrojavanje glasova u Splitu

Predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić najavio je kako će ta stranka i njezini koalicijski partneri zatražiti ponovno prebrojavanje glasova da bi se utvrdilo je li sve bilo regularno pošto je, po njegovim riječima, bilo 1800 nevažećih glasova (listića) a kandidat SDP-ove koalicije Ivo Baldasar osvojio je 615 glasova više od kandidata HDZ-ove koalicije gradonačelnika Vjekoslava Ivaniševića.

"Zatražit ćemo od Gradskog izbornog povjerenstva da se cijeli birački materijal zapečati i da se, bez prejudiciranja bilo čega, izvrši ponovno prebrojavanje listića da vidimo je li sve bilo regularno, legalno," izjavio je Škorić novinarima.

Istaknuo je, kako je razlika između kandidata HDZ-ove koalicije za splitskog gradonačelnika Vjekoslava Ivaniševića i kandidata SDP-ove koalicije Ive Baldasara manja od jedan posto, odnosno 0,90 posto u korist Baldasara. "Razlika u korist Baldasara je 615 glasova više u odnosu na Ivaniševića, ali 1.800 glasova (listića) odnosno tri puta više bilo je nevažećih", kazao je Škorić. Po Škorićevim riječima HDZ je na ovim lokalnim izborima u Splitu ostvario najbolje rezultate nakon 1990.

Slično je, inače, bilo i u Šibeniku. Tamo je Željko Burić (HDZ-HSP AS-HSS-HČSP) osvojio 10.251 glas, dok je Ante Županović (SDP-HNS-HSLS) dobio povjerenje 9.945 birača.

Od velikih gradova tijesna sa borba vodila i u Osijeku - Ivan Vrkić (kandidat grupe građana), pobijedio je  Krešimira Bubala (HDSSB-Zeleni HR) za otprilike 3 i pol tisuće glasova - osvojio je 23.620 glasova, naspram Bubalovih 20.166.

Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene