Prema prvim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, gradonačelnik Vukovara u novom mandatu bit će Željko Sabo. Osvojio je 53,9 posto glasova.


Nešto više od 27.782 birača danas je imalo priliku u drugom krugu izabrati gradonačelnika Vukovara za sljedeće četiri godine. Mogli su birati između Željka Sabe (SDP, HSU, ZELENA LISTA) i Ivana Penave (HDZ, HSP AS, HSLS, DC, BUZ). Njih su dvojica osvojila najviše glasova u prvom izbornom krugu.

Vezani članci Slika nije dostupna Penava: Prevagu na izborima donijeli su birači iz Srbije Slika nije dostupna Gdje će se voditi najveće borbe u drugom krugu lokalnih izbora?

Prema prvim neslužbenim i nepotpunim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, gradonačelnik grada Vukovara u sljedeće četiri godine bit će Željko Sabo. On je, na temelju 100  posto obrađenih birališta, osvojio 53,9 posto glasova. Ivan Penava  je dobio podršku 45,22 posto birača.

>> Željko Sabo: 'Sretan sam što se moje zajedništvo s građanima Vukovara nastavlja'

Birališta su, kao i u ostatku Hrvatske, bila otvorena od 7 do 19 sati. Državno izborno povjerenstvo objavilo je kako je do 16 sati na glasovanje izašlo 26,45 posto birača. Odaziv je bio nešto manji nego u prvom krugu, kada je biračko pravo do 16 sati iskoristilo 30,81 posto građana.

Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook