Vukovarski gradonačelnik i sljedeće četiri godine bit će Željko Sabo (SDP) koji je izjavio kako je iznimno sretan što će se njegovo zajedništvo s građanima Vukovara, koje je do sada poticao i gajio, nastaviti i u naredne četiri godine.


'Iznimno sam sretan što će se moje zajedništvo s građanima Vukovara, koje je sam sada poticao i gajio, nastaviti i u naredne četiri godine', rekao je Sabo.

Vezani članci Ivan Penava Vukovar opet odbio proširiti prava srpskoj manjini, podržao ih i ministar: "Oni najbolje znaju situaciju" Ivan Penava Penava uvjeren da će se iznaći kompromis: "Odustajanje od Kolone sjećanja nije opcija"

Sabo: 'Vukovar je herojski grad'

'Želim biti za kormilom broda koji ću voditi u mirne vode k novim uspjesima i da svi putnici sretno stignu na cilj, a cilj je bolji život svima u Vukovaru i nadam se da ćemo to uspjeti. Nastavljamo zajedno. Vukovar je herojski grad, simbol Hrvatske, hrvatski grad uvijek bio i uvijek će ostati", izjavio je Sabo.

Također je ocijenio bitnim da su 'građani Vukovara izašli na izbore i odlučili kojim putem će Vukovar ići - putem mira i tolerancije, a ne putem podjela i čudnih najava iz predizborne kampanje'.

>> Željko Sabo ponovno izabran za gradonačelnika Vukovara!

Penava: 'Građani su se odlučili za neke druge ciljeve'

'Priznajemo poraz i žao nam je što većina birača u Vukovaru nije podržala ciljeve za koje se zalažemo kao 'hrvatski blok"' a oni se svode na obranu hrvatskih interesa u gradu heroju. Glasujući za Željka Sabu građani su se očito odlučili za neke druge ciljeve, i to nam je žao', prokomentirao je Ivan Penava (HDZ).

Po neslužbenim podatcima Državnoga izbornog povjerenstva (DIP) Željko Sabo (SDP-HSU-Zelena lista) je sa 53,90 posto glasova u drugom krugu izbora za gradonačelnika Vukovara pobijedio protukandidata Ivana Penavu ( HDZ-HSP AS-HSLS-DC-BUZ) koji je osvojio 45,22 posto glasova birača.

U drugom krugu izbora za vukovarskog gradonačelnika prema podatcima DIP-a, glasovalo je 15.077 odnosno 54,20 posto birača. (Hina)

 Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook