Ministar financija Zdravko Marić uoči početka sjednice Vlade osvrnuo se na odgodu investicije u Poreču od strane tvrtke Valamar Riviera.


Više je puta Marić ponovio da "neka investitor objasni koje su to točno fiskalne neizvjesnosti".

"Što se tiče fiskalne neizvjestnosti,pitam vas koja je to fiskalna neizvjesnost. Ova Vlada je uspjela konsolidirati javne financije. Prvi put smo smanjili javni dug. Smanjili smo porezno opterećenje za 2 milijarde kuna, poglavito u porezu na dobit i porezu na dohodak. Zadržali smo sniženu stopu na organizirani smještaj. Ne vidim o kojim se fiskalnim neizvjesnostima govori. Trebamo malo progovoriti o nekim drugim stvarima. Dosta više tih ucjena i pritisaka na Vladu", kazao je Marić.

Poručio je da ako "netko govori o fiskalnim neizvjesnostima, onda mora točno reći što to znači".

"Ne vidim otkud takve poruke. Pošalje se takva poruka i sad mi moramo svima objašnjavati o nekakvih fiskalnim neizvjesnotima.", kazao je Marić.

Podsjetimo, zbog porezne politike turistički gigant Valamar Riviera odgodio je neke investicije za 2018. godinu.

Investicija u Valamar Pinia Family Suites je odgođena zbog zastoja u pripremi tehničke dokumentacije, ali i nesigurnosti u poslovnom okruženju kao što su neizvjesna primjena zakona o porezu na nekretnine i zakona o turističkom zemljištu koji mogu utjecati na isplativost ulaganja.