Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ljudi gladuju, a ministar misli da cijene nisu previše narasle

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
57-godišnja Zdenka Čović mjesečno prima 1,400 kuna. Posljednju godinu, nažalost, kao i mnogi drugi, bori se ne bi li preživjela.

Ministar financija Ivan Šuker misli da u Hrvatskoj cijene nisu alarmantno narasle, izjavio je to nakon skupštine MMF-a u Washingtonu. 

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Znate li kako ekstremni vremenski uvjeti utječu na opskrbu hranom? Odgovore donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija premalen da dosegne policu Majka dječaka koji je umro uz očevo tijelo: "Ne mogu prestati zamišljati kako umire od gladi i pokušava dohvatiti hranu. Ne mogu to podnijeti"

>> Slijedi novi val poskupljenja!

Ni inflacija po njegovu mišljenju nije velika u odnosu na susjedne zemlje. No, s ministrovim se tvrdnjama ne slaže većina građana koja doslovce jedva spaja kraj s krajem.

Bi li isto razmišljao prvi čovjek državne blagajne kad bi njegova primanja bila tisuću i sto kuna, s gradskim dodatkom tisuću i četristo? Upravo toliko prima Zdenka Čović. 

'Ja sam za Novu godinu skuhala samo juhu, nit kolača, nit soka, najiskrenije', ispričala nam je Zdenka.

A da bi se preživjelo s tisuću i četristo kuna mirovine, matematika mora biti na prvom mjestu. Sa zbrajanjem i oduzimanjem dan počinje.

'Mjesečno moram izvojiti za režije, 670 do 680, ovisi', rekla je Zdenka. 

Još otprilike toliko ostane za hranu, a ne hrani samo sebe, nego i sina studenta. Kako? Kaže, to je tek umjetnost.

'Rasplačem se kad sam sama, a pred sinom ne smijem jer onda je njemu teško kad mene vidi takvu, meni da vidim njega takvoga i to vam tako prolazi iz dana u dan', komentirala je Zdenka svoju financijsku situaciju. 

Ipak, ovu gospođu, unatoč neimaštini, opomenama, oskudnim namirnicama još uvijek drži dobar duh. No, pitanje je - do kada? 

Poskupljenja koja čekaju s ljetnim mjesecima sigurno neće biti pozitivan pomak. Čini li se i sada ministru Šukeru da cijene nisu previše narasle? S obzirom na primanja nekima je, očito, i previše premalo. No, gospođa Čović nije među takvima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene