Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slijedi novi val poskupljenja! Rješenje: Smanjiti potrošnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladino povjerenstvo za cijene, koje je trebalo ublažiti njihov rast, prestalo se sastajati čim je pozornost javnosti skrenuta na neke druge teme, a Hrvatsku čeka novi val poskupljenja.

Teško razdoblje za kućne proračune građana Hrvatske tek slijedi. Poskupljenje struje, a vjerojatno i plina, od ljeta će za sobom povući novi rast cijena.

Pročitajte i ovo Nove cijene goriva 26.08.2023. - 5 Nove cijene Loše vijesti za vozače: Opet poskupljuje gorivo, no ima i jedna dobra stvar Cijene na tržnici Na zagrebačkom Dolcu Rastu cijene hrane, građani na placu negoduju: "Nekad ste za 200 kuna mogli kupiti punu vrećicu"

Krajem siječnja Vladino povjerenstvo za cijene isposlovalo je pojeftinjenje kruha, mlijeka i ulja za 8 do 12 posto. I tu je suzbijanje poskupljenja prestalo, a poskupjeli su drugi artikli.

Tek krajem ovoga mjeseca Povjerenstvo za cijene sastat će se ponovno, jer teški dani tek dolaze. 

Muka s rastom cijena nije samo Hrvatska. Iako joj je inflacija gotovo duplo veća od europskog prosjeka, i dalje stoji bolje od susjedne Slovenije ili Bugarske, također članice Europske unije.

Na stopu inflacije utječe svatko od nas, visoka je zbog velike osobne i još veće potrošnje države. U igri je previše novca, a premalo proizvoda. Najlakše rješenje je smanjiti potrošnju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene