Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako WikiLeaks još nije objavio ni jedan dokument iz zagrebačkog veleposlanstva, dio naših medija danas objavljuje sadržaje pisama američkog veleposlanika iz 2007. godine.


'Zoran Milanović je mlad, ali agresivan, Ljubo Jurčić nije karizmatičan, a Stjepan Mesić je bio razapet između potpore SDP-u i Sanaderu', stoji u dokumentu iz američkog veleposlanstva.

Vezani članci Predsjednik RH Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković Plenković, Milanović i Jandroković poslali čestitke građanima i mole da se ljudi suzdrže od velikih okupljanja Otac Juliana Assangea ispred plakata u Londonu Odluka o izručenju Assangea SAD-u nakon predsjedničkih izbora: Prijeti mu 175 godina zatvora

'Kad Amerikanci procjenjuju često se znaju naći na pogrešnoj liniji. Ne procijenjuju na temelju argumenata već na temelju neprovjerenih informacija', kazao je bivši predsjednik Stjepan Mesić.

>> 'Rješenje graničnog spora Hrvatske i Slovenije američki je interes'

Ljubo Jurčić je ipak ostao malo iznenađen. 'To me malo iznenadilo jer sam mislio da sam najkarizmatičniji i najzadržajnija osoba. No gospodin Bratke vjerojatno nije dobro razumio hrvatski jezik, a mene više zanima što hrvatski građani misle o meni, a ne američki građani i njihov diplomat', poručio je kandidat za premijera SDP-a 2007 Ljubo Jurčić.