Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Opreznije treba voziti po mjestimice skliskim kolnicima od snijega u Gorskom kotaru i Lici, a mokri su kolnici od kiše u Slavoniji, Hrvatskom primorju, Istri i na sjeverozapadu zemlje, javio je HAK, upozoravajući vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.


Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo, na državnim cestama: u Gorskom kotaru: D 3 Zdihovo-Kupjak-Delnice-Kikovica, D 32 Prezid-Delnice, D 42 Stubica- Ogulinski Hreljin, D 203 Brod Na Kupi-Delnice, D 305 Parg-Čabar, D 501 Gornje Jelenje-Meja, ŽC 5030 D3-Platak, ŽC 5032 Crni Lug-Gornje Jelenje, ŽC 5034 Vrbovsko-R.Gora-Kupjak, ŽC 5061 Gornje Jelenje-Oštrovica, ŽC 5062 Fužine-Lukovo, ŽC 5068 Fužine-Hreljin i ŽC 5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Vrbovskog i Čabra. U Lici je zabrana na D 1 Grabovac-Koranica-Udbina, D 25 Korenica-Lički Osik, D 42, Saborsko-Selište i D 23 Žuta Lokva-Senj, D 52 Špilnik-Vrhovine, D 217 Gornji Vaganac-Ličko Petrovo Selo, D 584 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj i D 522 Udbina-Gornja Ploča.

Vezani članci Nada Kolega, Hrvatski operator prijenosnog sustava (Foto: Dnevnik.hr) Bili smo u HOPS-u i snimili koliko se struje troši na ovaj hladni dan Slika nije dostupna Građani neugodno iznenađeni prvim snijegom

Usporeno se vozi zbog snijega dionicom autoceste A 1 između čvora Bosiljevo i tunela Sveti Rok. Zbog jake bure na dionici Jadranske magistrale (D 8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene mogu prometovati samo osobna vozila, a između Bakra i Senja, zabrana je za I. skupinu vozila (autobusi na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikli). Na graničnom prijelazu Macelj je pojačan izlaz teretnih vozila. Trajekti plove redovito.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju