Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) danas je ponovno na Osnovnu listu lijekova HZZO-a uvrstilo lijek Levemir za oboljele od dijabetesa, koji će ga od sada moći dobiti bez doplate koju su plaćali dok se lijek nalazio na Dopunskoj listi lijekova.


Iz HZZO-a poručuju da je dugodjelujući inzulin detemir, zaštićenog imena Lemevir, vraćen na Osnovnu listu lijekova nakon uspješno završenih pregovora s nositeljem odobrenja za stavljanje lijeka u promet.

Vezani članci Slika nije dostupna Kujundžić: Petero djece na terapiji Spinrazom veliki je iskorak za malu Hrvatsku Slika nije dostupna Tromjesečnoj Tei hitno treba novi lijek, iz Ministarstva odgovaraju: Rješavat ćemo zahtjev u skladu s procedurom

Uz Levemir na Osnovnu listu uvršten je i dugodjelujući inzulin glargin, zaštićenog imena Lantus.

Iako još ne postoje uvjeti za provedbu zdravstvene zaštite na poplavljenim područjima, HZZO će radi kontinuiteta i dostupnosti nastaviti s plaćanjem zdravstvene zaštite ugovornim liječnicima s tog područja u kolovozu i rujnu, u djelatnosti opće/obiteljske medicine, dentalne zdravstvene zaštite i zdravstvene njege bolesnika u kući. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook