Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HZZO

'Lijek Levemir za oboljele od dijabetesa ponovno besplatan'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) danas je ponovno na Osnovnu listu lijekova HZZO-a uvrstilo lijek Levemir za oboljele od dijabetesa, koji će ga od sada moći dobiti bez doplate koju su plaćali dok se lijek nalazio na Dopunskoj listi lijekova.

Iz HZZO-a poručuju da je dugodjelujući inzulin detemir, zaštićenog imena Lemevir, vraćen na Osnovnu listu lijekova nakon uspješno završenih pregovora s nositeljem odobrenja za stavljanje lijeka u promet.

Pročitajte i ovo Bolnica - 3 Usklađivanje HZZO uveo nove cijene: "Jesu li novi troškovi participacije neka vrsta prikrivene prisile?" Pacijenti u čekaoni Osigurajte se Nova odluka HZZO-a: Poskupile zdravstvene usluge za dio pacijenata

Uz Levemir na Osnovnu listu uvršten je i dugodjelujući inzulin glargin, zaštićenog imena Lantus.

Iako još ne postoje uvjeti za provedbu zdravstvene zaštite na poplavljenim područjima, HZZO će radi kontinuiteta i dostupnosti nastaviti s plaćanjem zdravstvene zaštite ugovornim liječnicima s tog područja u kolovozu i rujnu, u djelatnosti opće/obiteljske medicine, dentalne zdravstvene zaštite i zdravstvene njege bolesnika u kući. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene