Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

"Znate da je posao koji radim težak i stresan, zamjerate se mnogim ljudima", kaže ministar.


Ministar financija Boris Lalovac izjavio je u četvrtak kako je Odjel za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija, tzv. porezni Uskok, pri kraju s novim istragama praćenja tijekova novca nekih osoba iz bankarskog i gospodarskog miljea, a o svemu bi se trebalo više znati za 15 do 20 dan, jer je dokumentacija predana DORH-u.

Vezani članci Slika nije dostupna Lalovac: "Ako su postojale nepravilnosti o kojima govori Grmoja, on sigurno ima i dokaze za to" Slika nije dostupna "Ako police Konzuma ne budu pune ovog ljeta, imat ćemo milijarde minusa u proračunu"

"Vrlo brzo ćete čuti za nove slučajeve", rekao je Lalovac večeras za javni servis, dodavši da ga imena ne zanimaju.

"Oni imaju OIB, radi se o višemilijunkim iznosima", kazao je, dodavši kako je riječ o slučajevima u kojima postoji veliki nesrazmjer između onoga što određene osobe imaju i onoga koliki plaćaju porez "Češlja se imovina svih poslovnih bankara koji imaju određene transakcije te ukoliko se utvrdi nesrazmjer imovine, nema nedodirljivih i zna se da je zakon za sve isti i oni će poreze morati platiti", istaknuo je ministar financija.

Božo Prka prijetio Lalovcu zbog provjere imovine, PBZ sve poriče

Lalovac je potvrdio da je dobio policijsku zaštitu zbog istraga u slučaju braće Mamić, rekavši kako se radilo o procjeni policije. "Znate da je posao koji radim težak i stresan, zamjerate se mnogim ljudima", dodao je.

Na ponovljeni novinarski upit vezano za nedavnu prijetnju koje je primio od Bože Prke kazao je kako ništa nije iskonstruirao te da postoje dokazi i svjedoci. Rekao je i kako su neugodnosti s kojima se susreće očekivane jer se nakon 20 godina tek sada počelo provjeravati račune u inozemstvu.

Ministar Lalovac je istaknuo kako nije riječ ni o kakvim političkim progonima, nego o tome da svi moraju biti jednaki i plaćati poreze. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook