Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Čut ćete za nove slučajeve'

LALOVCA ZBOG MAMIĆA ČUVA POLICIJA 'Češljamo i imovinu poslovnih bankara'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Znate da je posao koji radim težak i stresan, zamjerate se mnogim ljudima", kaže ministar.

Ministar financija Boris Lalovac izjavio je u četvrtak kako je Odjel za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija, tzv. porezni Uskok, pri kraju s novim istragama praćenja tijekova novca nekih osoba iz bankarskog i gospodarskog miljea, a o svemu bi se trebalo više znati za 15 do 20 dan, jer je dokumentacija predana DORH-u.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 4 MJERE POMOĆI U KORONAKRIZI Ministar: ''Utvrđene su nepravilnosti, poslodavci će morati vratiti novac u proračun'' Peđa Grbin, predsjednik SDP-a BORBA S RASTOM CIJENA "Štit najugroženijih": SDP predstavio paket mjera za borbu protiv inflacije

"Vrlo brzo ćete čuti za nove slučajeve", rekao je Lalovac večeras za javni servis, dodavši da ga imena ne zanimaju.

"Oni imaju OIB, radi se o višemilijunkim iznosima", kazao je, dodavši kako je riječ o slučajevima u kojima postoji veliki nesrazmjer između onoga što određene osobe imaju i onoga koliki plaćaju porez "Češlja se imovina svih poslovnih bankara koji imaju određene transakcije te ukoliko se utvrdi nesrazmjer imovine, nema nedodirljivih i zna se da je zakon za sve isti i oni će poreze morati platiti", istaknuo je ministar financija.

Božo Prka prijetio Lalovcu zbog provjere imovine, PBZ sve poriče

Lalovac je potvrdio da je dobio policijsku zaštitu zbog istraga u slučaju braće Mamić, rekavši kako se radilo o procjeni policije. "Znate da je posao koji radim težak i stresan, zamjerate se mnogim ljudima", dodao je.

Na ponovljeni novinarski upit vezano za nedavnu prijetnju koje je primio od Bože Prke kazao je kako ništa nije iskonstruirao te da postoje dokazi i svjedoci. Rekao je i kako su neugodnosti s kojima se susreće očekivane jer se nakon 20 godina tek sada počelo provjeravati račune u inozemstvu.

Ministar Lalovac je istaknuo kako nije riječ ni o kakvim političkim progonima, nego o tome da svi moraju biti jednaki i plaćati poreze. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene