Turizam Primorsko-goranske županije bilježi 44 posto više noćenja u odnosu na 2010. godinu, a turističke djelatnike vesele sve bolji rezultati u posezoni i predsezoni.

Galerija


U špici turističke sezone s obzirom na kapacitete postignut je gotovo maksimum, no ova regija ide korak naprijed i sve se više okreće elitnim gostima koji traže smještaj u objektima s 5 zvjezdica.

Vezani članci Tjedan odmora vrijedan - 9 Počeo Tjedan odmora vrijedan: Doznajte u kojim sve atrakcijama diljem Hrvatske možete uživati po znatno nižim cijenama Luksuzni turizam u plusu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Dok nekima baš ne ide, oni trljaju ruke iako za noćenje naplaćuju i više od 3000 kuna

300 tisuća turista više posjetilo je Kvarner prošle godine u odnosu na 2016. godinu. Sve su traženiji hoteli, apartmani i kuće za odmor s 5 zvjezdica.

„Ulaganja u kvalitetu i višu razinu smještaja svakako u destinaciji privlače goste bolje platežne moći“, kaže Ivan Sarajlić, glasnogovornik hotelske tvrtke.

Porast noćenja u najluksuznijim objektima

U najluksuznijim objektima ostvareno je 50 posto više noćenja u odnosu na godinu prije.

"Oni više troše vanpansionski to je razlog zašto smo mi pokrenuli projekte i 'Kvarner gourmet' i naravno 'Kvarner food'", izjavila je Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera.

Osim dobre hrane goste na Kvarner privlače razne manifestacije koje se održavaju tijekom cijele godine, poput karnevala.

„Očekuje nas i u ožujku naravno mjesec wellnessa i zdravlja, kad ćemo probuditi duh i tijelo, sve do Uskrsa gdje nas očekuje program. Svibanj je tradicionalno u znaku dobre hrane“, kaže Željka Stašić iz TZ-a grada Opatije.

U sedam godina broj noćenja porastao je za 44 posto - s manje od 12 na gotovo 14 milijuna noćenja godišnje.

„Iz godine u godinu iznajmljivanje i posjet turista sve su bolji i bolji. Turisti dolaze iz sve više zemalja“, kaže iznajmljivač apartmana Mladen Perinić.

Gorski kotar prati trend...

I Gorski kotar prati taj trend, pa ovakve luksuzne kuće za odmor sve češće traže i stranci. Od nekadašnjih 10 posto njihov udio u broju posjeta popeo se na 43 posto. Na moru obrnuta situacija - i domaći gosti sve češće traže luksuz….

„Mi na naš način pokušavamo privući goste više platežne moći s našom wellness-ponudom, s grijanim bazenom, s morskom vodom koji je otvoren, saunama, vrhunskom gastronomijom“, kaže Zoran Užar, direktor obiteljskog hotela.

Kvalitetna i raznolika ponuda tijekom cijele godine kvarnerski je recept za turistički uspjeh.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.