Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko ne zna kad će i doći

Kusin: Bandića na poslu očekujem svaki dan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Opunomoćena zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Vesna Kusin izjavila je u srijedu da gradonačelnika Milana Bandića očekuje na poslu svaki dan.

"Očekujem ga svaki dan. I jučer smo ga očekivali, pa ga očekujemo sutra, ali ne možemo dati garancije da će se to sutra zbiti", rekla je Kusin novinarima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Svatko neka radi svoj posao, sve će biti u redu' Uzalud ga čekali: Bandić traži popis kojeg i on i odvjetnici mogu pogledati Slika nije dostupna Čeka se uputa suda 'Bandić neće doći na posao dok se ne poslože neke dileme'

Ponovila je da Bandić još nije došao na posao jer čeka da se "raspetlja pravna zavrzlama oko statusa i mogućnosti djelovanja u Gradu, gdje još ne smije komunicirati s nekim svjedocima u postupku".

Poručila je kako je sada na potezu Uskok koji mora Bandiću dati podatke koji su ljudi skinuti s popisa svjedoka. "U ovom prilično nesigurnom pravnom sustavu nema mjesta za bilo kakve improvizacije i slučajnosti, gdje bi Bandić mogao na prvom zavoju opet stradati", kazala je Kusin.

Uzalud ga čekali: Bandić traži popis kojeg i on i odvjetnici mogu pogledati

Ona je s Bandićem normalno razgovarala jer nije na listi svjedoka ali, tvrdi, nisu pričali o njegovom ponovnom preuzimanju gradonačelničke dužnosti, niti o tome hoće li on održati konferenciju za novinare, hoće li doći na posao ujutro u 8 sati i sl.

"Nismo uopće o tome razgovarali. Ja normalno radim posao za koji sam opunomoćena. On mi je rekao 'ti samo dalje radi svoj posao, imam povjerenja, a ostalo ćemo kada ja dođem'", kaže Kusin.

S novinarima je razgovarala u pivnici "Pivana" uoči konferencije za novinare na kojoj je predstavljen projekt Urbani vrtovi 2015., koji realiziraju Grad Zagreb, 24 sata i Radio Kaj uz pomoć sponzora.

Cilj projekta je uređenje i opremanje zajedničkih dijelova postojećih gradskih vrtova, a ovogodišnja akcija započinje u Gradskom vrtu u Svetoj Klari.

Od početka projekta Gradski vrtovi (4. travnja 2013.), Grad je uredio i dao na korištenje parcele građanima na deset lokacija u zagrebačkim kvartovima Svetoj Klari, Borovju, Savici, Stenjevcu, Prečkom, Sloboštini, te po dva vrta u Sopotu i Sesvetama. Zajedno s još jednim Gradskim vrtom u Borovju, koji će uskoro biti otvoren, ukupno je to 2000 parcela na 20 hektara.

Na upit tko sada obrađuje gradski vrt koji je dobio na korištenje Bandić, Kusin je rekla da "ne dežura tamo pa ne zna tko kultivira taj vrt", a pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk dometnuo je da su školska djeca prošli tjedan imala edukaciju na Savici, na "gradonačelnikovom vrtu".

"To je površina grada Zagreba koja se održava u skladu s propisima, pripremljena je, 'isfrezana' i čeka se sadnja", rekao je Tuk. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene