Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Svatko neka radi svoj posao, sve će biti u redu'

Uzalud ga čekali: Bandić traži popis kojeg i on i odvjetnici mogu pogledati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića novinari su u utorak od ranih jutarnjih sati čekali pred zgradom Gradske uprave u nadi da će razgovarati s njim nakon povratka na dužnost, a zatim uzalud i pred Starom gradskom vijećnicom gdje je bez njega održana sjednica Predsjedništva Gradske skupština na kojoj se utvrdio dnevni red za sjednicu 28. travnja.

Novinari su Milana Bandića očekivali i u Medarskoj ulici, gdje je njegova opunomoćena zamjenica Vesna Kusin otvorila novoizgrađeni objekt Mjesnog odbora Vrapče – jug.

Pročitajte i ovo Grob Milana Bandića OPORBA NEGODUJE Prije tri godine preminuo je Milan Bandić, još nema nadgrobni spomenik Slika nije dostupna Dijeli se na Facebooku Bivši zastupnik o zagrebačkom gradonačelniku za kojeg mnogi nisu čuli, njegov mandat usporedio s Bandićevom vladavinom

Predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor (HSLS) rekao je da Bandića na otvorenju tog objekta nije očekivao, jer je imao "informacije da neće doći budući da predsjednik Skupštine uvijek mora biti dobro informiran". Međutim, rekao je kako će Bandić vjerojatno biti na sjednici Predsjedništva Gradske skupštine.

Upitan hoće li Bandić, ako dođe na sjednicu, prigovoriti na dnevni red, Kosor je kazao da je prijedlog dnevnog reda već u pismenom materijalu došao. Najavio je da će na sjednici 28. travnja biti oko 20-tak točaka, među njima i točka "Svetice" koja je dva puta bila povučena sa sjednice.

Na pitanje kako komentira to što Bandić šest mjeseci nije ušao u Gradski ured ni u Gradsku skupštinu, a niti u podružnice Zagrebačkog holdinga, Kosor je odgovorio kako u politici nema osobnih razina. "Postoje predložene točke dnevnog reda, predlaže ih u principu izvršna vlast i postoje točke koje Skupština usvaja li ne usvaja većinom gradskih zastupnika. Ono što je važno je da sustav funkcionira, a ono što je sigurno funkcioniralo i zadnjih pet mjeseci to je Gradska skupština. Ja sam garant toga i vodit ću sjednicu i 28. travnja, bez obzira na razna pitanja koja se postavljaju. Uvijek ima nekih pitanja, ali Skupština će i dalje biti glavni element stabilnosti", poručio je Kosor.

Istaknuo je da između njega i Bandića nema ni srdačnog ni nesrdačnog susreta. "Bavimo se poslom. Građani su nas izabrali na različitim listama", rekao je. Upitan očekuje li da će mu Bandić zamjeriti što je pružio podršku njegovoj bivšoj opunomoćenoj zamjenici Sandri Švaljek, rekao je da je na to posebno ponosan. "Ona je bila njegova zamjenica, bila je druga na njegovoj listi i istu podršku bih dao i gospođi Kusin da je imala priliku voditi grad. Ali, vidjet ćemo, u našem pravosuđu ništa ne znate što će biti za tjedan dana. Možda ćete me za tjedan dana pitati neka druga pitanja", rekao je Kosor. Poručio je da je Gradsku skupštinu za koju je nadležan i dalje voditi "čvrstom rukom" kao i do sada.

'Bandić neće doći na posao dok se ne poslože neke dileme'

Novinari su i potpredsjednika Gradske skupštine i predsjednika zagrebačkog SDP-a Davora Bernardića pitali kako komentira aktualnu situaciju u Gradu vezano za gradonačelnika Bandića, na što je on odgovorio: "Svatko neka radi svoj posao, sve će biti u redu. Ne komentiramo sudske odluke".

Upitan što misli da će biti s Upravom Zagrebačkog holdinga, odgovorio je kako je riječ o novoj Upravi kojoj želi puno uspjeha i sreće, a ma pitanje boji li se da će Bandić smijeniti Upravu, kazao je da se samo boji loših stvari, te da mu je to prvi glas.

Na otvorenje je došao i pročelnik Gradskog ureda za energetiku Marijan Maras, kojega su novinari pitali zna li kako smije komunicirati i o kojim temama smije razgovarati s Bandićem. On je odgovorio kako mu je samo želja da se što prije raščisti ova pravna situacija i "da se naš gradonačelnik vrati na svoj posao".

Kako Bandić nije došao na otvorenje Mjesnog odbora Vrapče – jug, novinari su ga čekali ispred Stare gradske vijećnice, ali je i sjednica Predsjedništva Gradske skupštine prošla bez njega.

Nakon sjednice, gradski zastupnik s njegove Liste Ratko Maričić rekao je da Bandića nisu ni očekivali. Upitan je li Bandić dobio nekakve konkretne upute s kojim ljudima ne smije komunicirati, Maričić je rekao kako to ne zna, ali da vjeruje kako i Bandić očekuje takve upute. "Mora očekivati da zna kako će se ponašati", istaknuo je.

I potpredsjednik Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić novinarima je rekao kako Bandića nisu očekivali na sjednici Predsjedništva, a na pitanje je li ispitan u Uskoku, s obzirom da je na popisu svjedoka, Mikulić je rekao da ne može davati takve informacije.

Ne smatra da će mu to što o nekim stvarima neće smjeti razgovarati s Bandićem predstavljati dodatnu težinu, te ne vidi razlog zašto bi mu u svakodnevnom poslu to bila delikatna situacija, jer će, kaže, raditi kao što je radio i do sada. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene