Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bitka na rampi

ŽESTOKE BORBE Pokušavaju grad preoteti od IS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turska je počela u nedjelju primati sirijske izbjeglice koji bježe od sukoba između kurda i IS-a za Tall Abyad.

Kurdske snage su stigle u nedjelju do ulaza u Tall Abyad, sirijski grad na granici s Turskom, u rukama Islamske države i tamo se bore protiv džihadista, rekao je jedan kurdski zapovjednik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zauzeli srce Kobanija IS osvaja: Kurdi bježe od pokolja! Slika nije dostupna A svijet samo promatra sa strane Prizor koji slama srce - I djeca brane Kobane od ISIS-ovaca!

"Stigli smo na 50 metara od istočnog ulaza u grad i borimo se protiv organizacije IS na jednoj rampi", rekao je Hussein Khojer, zapovjednik Jedinica zaštite kurdskog naroda (YPG) u Tall Abyadu.

Kurdi žele preuzeti taj arapsko-kurdski grad od IS kako bi tu organizaciju lišili velikog broja ulaza za oružje i džihadističke borce. Kurdske snage su ušle na jugoistočni ulaz, ali još nisu u gradu, rekao je direktor Sirijskog opservatorija za ljudska prava (SOHR) Rami Abdel Rahamne.

ZAPAD STRAHUJE Islamska država ima sve za svoju prvu nuklearnu bombu

Prema zapovjedniku SOHR-a, džihadisti su u zrak dignuli mostove kako bi spriječili napredovanje Kurda prema Tall Abyadu. Zapovjednik Khojer je podsjetio da YPG, glavna kurdska snaga u Siriji ima podršku sirijskih pobunjenika koji se bore protiv režima Bashara al-Assada i džihadista IS.

Turska je počela u nedjelju primati sirijske izbjeglice koji bježe od sukoba između kurda i Islamske države za kontrolu sirijskog grada Tall Abyad. Više desetak sirijskih izbjeglica počele su prelaziti granični prijelaz Akcakale, dok tisuće drugih čekaju s druge strane granice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene