Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oči cijelog svijeta uprte su u njih

ZAPAD STRAHUJE Islamska država ima sve za strašno oružje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamska država ne skriva da ima ambiciju napraviti svoje nuklarno oružje.

Islamska država (IS) ima dovoljno radioaktvinog materijala i kapacitete da napravi nuklearnu bombu, stoji u izvještaju australskih obavještajaca.

Da ima ambiciju stvoriti oružje za masovno uništenje, IS je objavio u posljednjem izdanju svojeg časopisa Dabiq. Već ranije su stigla upozorenja iz Indije da militanti dopremaju nuklearno oružje iz Pakistana.

Ministrica vanjskih poslova Australije Julie Bishop kazala je za australske medije kako je NATO zabrinut jer se Islamska država, na područjima Iraka i Sirije koja je osvojila, domogla istraživačkih centara i bolnica, odnosno materijala koji su im potrebni za stvaranje oružja od kojeg strepi cijeli svijet.

Pročitajte i ovo Napad u Damasku jedna ozlijeđena U napadu Izraela oštećeno iransko veleposlanstvo, izvori tvrde: "Eliminiran je zapovjednik Iranske revolucionarne garde" Ilustracija Česta meta Projektili eksplodirali pored američkog veleposlanstva u Zelenoj zoni: Nitko još nije preuzeo odgovornost za napad

'Događaju se nezamislive stvari no nitko o tome ne govori'

Zapadne zemlje su posebno na oprezu jer ovog mjeseca počinje Ramazan, najveća svetkovina u islamskom svijetu. Osim toga, 29. lipnja navršava se i godina dana od proglašenja tzv. Kalifata.

'Glavne operacije Islamske države odvijaju se tijekom 'svetog mjeseca'. Za pretpostaviti je da će pokušati izvesti spektakularne vojne akcije u Iraku i Siriji', upozorava američki Institut za proučavanje rata a prenosi Independent.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene