Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignuta optužnica

Kujundžić protiv Tomaševića: "Bilo bi časno da se povuče s mjesta župana"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak kako bi bilo časno da se HDZ-ov požeško-slavonski župan Alojz Tomašević povuče s tog mjesta, nakon što je protiv njega podignuta optužnica zbog nasilja u obitelji.

Kujundžić je novinarima rekao da bi, nakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Požegi podignulo optužnicu protiv Tomaševića zbog nasilja u obitelji i namjere da ozlijedi svoju suprugu, ako su navodi točni, bilo časno s njegove strane povući se s mjesta župana.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem" Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano"

"Bilo tko da je to učinio, neovisno o strankama, to je ružno i za osudu", kazao je Kujundžić, a na pitanje o političkoj šteti za HDZ, odgovorio je kako je šteta koju napravi pojedinac na određeni način i šteta stranci.

I iz vrha HDZ-a neslužbeno je poručeno kako bi Tomašević trebao podnijeti ostavku na mjesto župana, što je na tragu zaključka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke od prije dva tjedna, a uz to je najavljeno pokretanje postupka za isključenje Tomaševića iz HDZ-a, o čemu treba odlučiti Visoki sud časti. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene