Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spremni pomoći MUP-u

Krstičević: "Policija radi sjajan posao na granici, ako zatreba, pomoći će i vojska"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević izjavio je da hrvatska policija radi sjajan posao u kontroli hrvatske granice te dodao da je vojska, ako se za to u perspektivi pokaže potreba, spremna pomoći MUP-u jer je, naglasio je, sigurnost građana ključna.

"Mislim da naši policajci rade sjajan posao, osiguravaju državnu granicu. Jasno da je odgovornost svih nas sigurnost naših ljudi. U ovom je trenutku cijela odgovornost, što se tiče granice, na MUP-u. Hrvatska vojska uvijek je spremna pomoći MUP-u", odgovorio je Krstičević na pitanje novinara smatra li da policija dobro radi svoj posao na granici i treba li se vojska uključiti u čuvanje granice.

Pročitajte i ovo Napad psa Prekršajni nalog U Slavoniji pas napao i ugrizao dijete: Vlasnik ga ostavio u dvorištu, ali napravio veliku pogrešku Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

Ako bude potrebe, rekao je, mi ćemo to učiniti, to rade i druge države. Kazao je da ne vidi razloga da u perspektivi, kako bi dali sigurnost ljudima, to ne radi i Hrvatska vojska, zajedno s policijom.

Pitanje je bilo u kontekstu izjave predsjedničkog kandidata Miroslava Škore, koji je u Dubrovniku rekao da je prvenstveni zadatak hrvatske policije štititi hrvatski teritorij i građane, ali da bi bilo dobro da se, dok ne bude prekasno, u postupak uključe i druge službe, prije svega Oružane snage.

Krstičević je odgovarao na novinarska pitanja nakon obilježavanja 29. obljetnice ustrojavanja 1. gardijske brigade "Tigrovi", čemu je kao vrhovna zapovjednica Oružanih snaga nazočila i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

Ministar obrane rekao je da ona ima njegovu punu potporu kad je riječ o njezinoj kandidaturi za novi mandat.

"Mislim da je ona u sektoru obrane napravila puno toga. Zajedno smo osnažili vojsku, vratili smo vojnicima dostojanstvo i ponos, vratili im materijalna prava, promijenili operativni raspored, dovukli vojnike u granična područja - Sinj, Ploče, Udbina, Vukovar, tako da ako sutra treba našoj policiji, bez problema možemo pomoći da naši ljudi budu sigurniji", rekao je Krstičević. (Hina)

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene