Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakonodavstvo na internetu

Kršiteljima zakona o internetu kazne i do milijun kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pojam internetske televizije prvi put uveden je u zakonodavstvo. Novim zakonom tako su uređene audio i audivizualne medijske usluge nastale kao posljedica brzog tehnološkog napretka i digitalizacije.

Novim zakonom suzit će se prostor manipulacije prilikom dodjele koncesija i urediti se transparentnost vlasništva, piše Jutarnji list. Uz postojeće medijske usluge televizije i radija, novim zakonom uređena je i mogućnost pružanja novih usluga kao što su audiovizualne medijske usluge.

Pročitajte i ovo Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi Ilustracija Kazna prije zločina Zbog drakonskog zakona ljude će moći uhititi i prije nego što počine zločin: "Rezultat bi bio orvelovska noćna mora"

Poseban dio novog zakon odnosi se na uvjete po kojima fizičke i pravne osobe mogu objavljivati  elektroničke publikacije te oblikovati internetske stanice i portale koji sadrže elektroničke inačice tiska i informacija iz medija. Naime,l taj dio dosad nije bio uređen zakonom, a novim će odredbama pridonijeti većoj odgovornsti za zaštitu djece i mladeži od objavljenog sadržaja. Kršitelji zakona bit će kažnjeni novčanom kaznom od 10.000 do milijuna kuna.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene