Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pojam internetske televizije prvi put uveden je u zakonodavstvo. Novim zakonom tako su uređene audio i audivizualne medijske usluge nastale kao posljedica brzog tehnološkog napretka i digitalizacije.


Novim zakonom suzit će se prostor manipulacije prilikom dodjele koncesija i urediti se transparentnost vlasništva, piše Jutarnji list. Uz postojeće medijske usluge televizije i radija, novim zakonom uređena je i mogućnost pružanja novih usluga kao što su audiovizualne medijske usluge.

Vezani članci Gordan Jandroković Jandroković odgovorio Milanoviću: "Predsjednik namjerno krši zakone ove države. Koliko znam, nije položio ni pravosudni ispit" Prosvjedi u Varšavi Poljska oporba ublažila stajalište o abortusu kako bi pridobila mlađe birače

Poseban dio novog zakon odnosi se na uvjete po kojima fizičke i pravne osobe mogu objavljivati  elektroničke publikacije te oblikovati internetske stanice i portale koji sadrže elektroničke inačice tiska i informacija iz medija. Naime,l taj dio dosad nije bio uređen zakonom, a novim će odredbama pridonijeti većoj odgovornsti za zaštitu djece i mladeži od objavljenog sadržaja. Kršitelji zakona bit će kažnjeni novčanom kaznom od 10.000 do milijuna kuna.