Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemaju kanalizaciju

Ministar tvrdi – rješenje u roku od 7 dana: Mještani malog slavonskog sela ne posjeduju kuće u kojima žive

Država će darovati selo Krndija (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Država će darovati selo Krndija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Nakon što je u srijedu u Dnevniku Nove TV ponovno upozoreno na neriješeni problem slavonskog sela Krndija, ministar Goran Marić hitno je pozvao načelnicu Općine Punitovci na sastanak u Ministarstvo državne imovine.

Načelnica Jasna Matković razgovarala je s njegovom pomoćnicom Ivanom Pintar i dobila jamstva da će apsurdna situacija uskoro biti riješena. Podsjetimo, cijelo je selo u vlasništvu države. Mještani ne posjeduju ni kuće u kojima žive, nemaju kanalizaciju, neki ni pitku vodu, jer nema ni ulaganja. Zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa mnogi su iselili, pa je od nekadašnjih tri tisuće stanovnika u mjestu njih svega 50.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pretrpio srčani udar O zdravstvenom stanju Gorana Marića oglasio se i HDZ, u bolnici ga posjetio ministar Vili Beroš Slika nije dostupna STABILNO JE Bivši ministar Goran Marić pretrpio teški srčani udar, hospitaliziran je u KB-u Sveti Duh

"Načelnica uopće nije podnijela zahtjev Ministarstvu državne imovine da bi me prozvali kako nismo mi napravili posao. Pozvao sam načelnicu općine, jutros je bila, dobila je i dopis gdje piše da ako podnesu zahtjev, a zato što nisu podnijeli, da zato se i nije riješilo do sada, da će se riješiti u roku od 7 dana", kazao je ministar državne imovine Goran Marić.

S načelnicom Matković razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić. Kako doznaje, dogovoreno je da Općina pripremi potrebnu dokumentaciju te da se izvrši procjena predmetnih nekretnina. Nakon toga, ministarstvo će darovnim ugovorom darovati sve predmetne čestice.

Zahtjevi podnošeni godinama

Matković kaže da su godinama podnošeni zahtjevi, no da se ne zna gdje su oni završili. Vjeruje kako će sada sve biti puno brže riješeno. Matković smatra da su zahtjevi izgubljeni u 'šumi birokracije'. "Općina će se potruditi da što hitnije odradi potrebno kako bi bili zadovoljeni uvjeti pa vjerujem da će onda to biti brzo riješeno", kazala je Matković.

Dodaje kako bi rješavanje situacije moglo biti razlogom povratka stanovnika. "Mnogi mladi bračni parovi bi mogli živjeti ovdje, ovo je naselje koje obećava puno, tromeđa Našice, Osijek, Đakovo. Ovo je lijep i miran kraj i općina koja se jako brine za svoje mještane i za svu djecu naše općine", kazala je Matković.

Kako je rekla, sigurna je da će Općinsko vijeće izdati darovnice mještanima koji tamo žive. Nakon toga, općina bi trebala nastaviti s ulaganjem u naselje Krndija. "Vjerujem da će ovo biti kraj agonije mještana. Oni žive u kućama, ali ne žive u svome. Vjerujem da će biti sretniji jer će moći ulagati u nešto što je njihovo", zaključila je načelnica Općine Punitovci Jasna Matković. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene