Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predizborna zagrebačka koalicija HDZ-HSS-HSLS danas je nakon aktualnog sata sjednice Gradske skupštine održala konferenciju za novinare na kojoj je oštro kritizirala Gradsko poglavarstvo zbog kašnjenja s prijedlogom ekonomskih mjera i mjera za bolji život građana te predložila da se cijena komunalnih usluga smanji za 10 posto.


Predsjednik gradskog odbora HDZ-a i kandidat koalicije za zagrebačkog gradonačelnika Jasen Mesić rekao je da su konferenciju sazvali kako bi se referirali na aktualno političko stanje u Zagrebu i na dnevni red aktualnog zasjedanja Gradske skupštine.

>> Bandić najavio jeftinije komunalije

'Dok je takva ekonomska kriza u cijeloj Europi koja se prelijeva i u Hrvatsku, u gradu Zagrebu još nemamo nikakve konkretne mjere za bolju ekonomsku situaciju i one se tek najavljuju krajem ožujka', istaknuo je Mesić

'Dok je takva ekonomska kriza u cijeloj Europi koja se prelijeva i u Hrvatsku, u gradu Zagrebu još nemamo nikakve konkretne mjere za bolju ekonomsku situaciju i one se tek najavljuju krajem ožujka', istaknuo je Mesić. Mesić je naglasio da je trebalo smanjiti komunalne naknade građanima kako bi lakše prebrodili ovu krizu i na taj način možda smanjiti ulazak sredstava za Zagrebački holding i grad.

Jeftinije komunalije povezane s novim investicijama?

Vezani članci Slika nije dostupna Čuvari Varšavske sele pred Gradsko poglavarstvo Slika nije dostupna Hrvatski političari u BiH: Inzkova odluka o Mostaru štetna

'Kad pogledate dnevni red Skupštine i vidite određene točke i urbanističke planove uređenja, onda je jasno da je snižavanje komunalnog doprinosa direktno povezano s time da se realiziraju neke investicije', kazao je Mesić. Dodao je da se te teme guraju ad hoc na dnevni red kako bi se progurale u ovom sazivu skupštine. 'Smatramo da je to neodgovorna politika Gradskog poglavarstva, da se kasni s prijedlozima ekonomskih mjera i s mjerama za bolji život građana', istaknuo je Mesić.

Predsjednik zagrebačkog HSLS-a Darinko Kosor pozvao je Bandića da smanji za 10 posto cijene komunalnih usluga, a da cijene komunalnog doprinosa ostanu iste. Time će gradonačelnik napraviti uslugu svim građanima Zagreba i čak ako je to predizborni trik, mi ćemo to podržati jer je važno da građani plaćaju manju cijenu komunalnih usluga, kazao je Kosor.

Smanjenje doprinosa ne znači smanjenje cijena komunalnih usluga

Založio se da se građanima razjasni što znači smanjenje komunalnih doprinosa odnosno da to nije isto što i smanjenje cijene komunalnih usluga. Rekao je da se zadnjih tjedan dana 90 posto građana u anketi kažu da je dobro da se smanjuje cijena komunalnih usluga što ukazuje da građani to ne razumiju. Kosor je istaknuo da se smanjenjem cijene komunalnog doprinosa pogoduje srednjim i manjim građevinskim tvrtkama odnosno građevinskom lobiju ili građevinskoj mafiji, a građanima se ne pogoduje ništa.

Na upit novinara zašto su bili suzdržani na prijedlog nezavisnog zastupnika Pere Kovačevića da se na dnevni red sjednice uvrsti prijedlog o raspisivanju referenduma o promjeni imena Trga maršala Tita u Kazališni trg, Mesić je odgovorio da je ovo krivo vrijeme za postavljanje te teme i da o tome treba potaknuti raspravu u novom sazivu Gradske skupštine.