Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobre vijesti

Bandić najavio jeftinije komunalije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je danas mogućnost smanjenja komunalnog doprinosa u Gradu Zagrebu za desetak posto, kao prvu od niza proturecesijskih mjera koje bi trebale biti predložene do kraja ožujka.

Prilikom potpisivanja ugovora o poticanju zagrebačkog obrtništva Bandić je kazao kako će krajem ovog tjedna o tome raspravljati zagrebačko Gradsko poglavarstvo, kao i da bi se prijedlog smanjenja komunalnog doprinosa vjerojatno trebao naći pred Gradskom skupštinom 16. ožujka. Prijedlog će biti da se komunalni doprinos smanji za oko pet do deset posto, ali ja ću zagovarati da to bude bliže deset posto, rekao je Bandić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ODBJEGLI TAJKUN Miroslav Kutle o braći Pripuz: "Znam sve što su radili u gradu. Bandić je na početku karijere bio njihov projekt" Slika nije dostupna 12 KANDIDATKINJA I Alemka Markotić i Bandićeva zastupnica Natalija Prica bore se za titulu ''Zagrepčanka godine''

>> Bandić najavio 'zagrebački projekt izlaska iz recesije'

Dodao je da je Grad Zagreb od komunalnog doprinosa do sada godišnje ostvarivao između 700 i 800 milijuna kuna prihoda, što je dokaz dosadašnjih intenzivnih investicijskih aktivnosti. Početak ove godine pak ukazuje na smanjenje tih aktivnosti, pa se ovom mjerom želi omogućiti gospodarstvenicima 'da lakše dišu', odnosno stimulirati ih da se investicijski ciklus zadrži barem na dosadašnjoj razini, istaknuo je Bandić. Dodao je da je to 'prva od deset, dvanaest proturecesijskih mjera' koje bi pak trebale biti predložene do kraja ožujka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene