Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bozanić predvodio polnoćku

Bozanić prekinuo propovjed iznerviran fotoreporterima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić predvodio je večeras misu polnoćku u zagrebačkoj katedrali, poručivši kako nam je Krist, svojim rođenjem, došao pomoći da iznova krenemo putem pravednosti, istinskoga dobra i potpunoga poštivanja Božjih zapovijedi.

Svečanom misnom slavlju nazočili su predsjednica Vlade Jadranka Kosor, potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. 'Isus Krist, rođen u Betlehemu, došao nam je pružiti ruku, spremno nam pomoći da iznova krenemo putem pravednosti, istinskoga dobra i potpunoga poštivanja Božjih zapovijedi. Stoga je današnje slavlje Božića poziv da obnovimo svoj život u zajedništvu sa Sinom Božjim koji je postao našim bratom i spasiteljem. Božićna radost u najdubljoj svojoj biti radost je koja odzvanja u našoj duši, a odjek je one radosti koja se - prema Isusovim riječima - osjeća u nebu zbog svakog obraćenog grešnika', rekao je Bozanić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strašna tragedija Muškarac preminuo u crkvi punoj vjernika: "Oživljavali su ga skoro sat vremena, ali uzalud" Slika nije dostupna Tradicionalna polnoćka Kardinal Bozanić: Božić je rođenje Boga s nama i nismo sami

Kardinal je pozvao vjernike da se zapitaju tko je to dijete koje dolazi, rekavši da je ono besmrtno, 'oslobađa nas smrti, dolazi iz vječnoga Božjega dana i ulazi u naše 'smrtne i prolazne' dane nad koje se suton brzo spušta. Dolazi s visina poput sunca koje se rađa da obasja sve one koji prebivaju u tami i sjeni smrtnoj.'

'Život vrijedi onoliko kolikose daruje'

'Danas svi kliču od radosti jer je Sin koji je oduvijek kod Oca, Bog od Boga, svjetlo od svjetla, pravi Bog od pravoga Boga, kako ispovijedamo u Vjerovanju, postao čovjekom poput nas da bi nas učinio sinovima i kćerima Oca kao što je i On. Vjerovati u njega znači izići iz smrtne sjene, znači kršćanskom nadom pobijediti svaku tjeskobu i strah, znači spoznati da će novo i radosno svjetlo koje je upaljeno u Betlehemu gorjeti trajno u našim srcima, u našim domovima i društvenim odnosima', poručio je kardinal.

Čestitajući vjernicima Božić, 'koji ispunja naša srca onom milinom koju samo Bog može dati i koju nam nitko ne može oduzeti', Bozanić je poručio da se Isus rodio kako bi nas riječju i primjerom naučio da život vrijedi onoliko koliko se daruje. 'Vrijedi ako je darovan u zamjenu za Ljubav koja nas je stvorila i otkupila, vrijedi ako je darovan za Boga i za istinsko dobro naše braće i sestara', poručio je Bozanić u večerašnjoj propovijedi. Danas na Božić, blagdan Kristova rođenja, kardinal Bozanić također će predvoditi svečano misno slavlje u katedrali u 10 sati. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene