Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječanin Mirko Novaković, koji je 2011. u Paragvaju uhićen zbog krijumčarenja kokaina i osuđen na 18 godina zatvora, premješten je na izdržavanje kazne u Hrvatsku, priopćio je u utorak osječki Županijski sud.


Uprava za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa izvjestila je 27. studenog osječki Županijski sud da je 27-godišnji Mirko Novaković 25. studenog 2017. zaprimljen u zagrebački Centar za dijagnostiku, odnosno da je premješten na izdržavanje kazne iz Paragvaja u Hrvatsku.

Vezani članci Larry Nassar Zbog laganja dvojice FBI agenata timski liječnik osam mjeseci nastavio seksualno uznemiravati gimnastičarke Tomislav Horvatinčić - 4 Odbrojava posljednje sate na slobodi: Tomislav Horvatinčić do kraja dana mora se javiti u Remetinec

Nakon provedene dijagnostike, zatvorenik će biti upućen u određenu kaznionicu radi daljnjeg izdržavanja kazne zatvora po presudi Suda u Paragvaju, navodi se u priopćenju.

Novaković je, skupa s Osječaninom Domagojem Toblerom, 2011. uhićen u Paragvaju zbog krijumčarenja kokaina te su obojica osuđeni na 18 godina zatvora, a nakon žalbe paragvajskom Vrhovnom sudu Novaković je uputio zahtjev za izručenje Hrvatskoj, radi izdržavanja preostalog dijela kazne. (Hina)