26-godišnji Mirko Novaković (Foto: http://www.nanduti.com.py)
26-godišnji Mirko Novaković (Foto: http://www.nanduti.com.py)

Osječanin Mirko Novaković, koji je 2011. u Paragvaju uhićen zbog krijumčarenja kokaina i osuđen na 18 godina zatvora, premješten je na izdržavanje kazne u Hrvatsku, priopćio je u utorak osječki Županijski sud.


Uprava za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa izvjestila je 27. studenog osječki Županijski sud da je 27-godišnji Mirko Novaković 25. studenog 2017. zaprimljen u zagrebački Centar za dijagnostiku, odnosno da je premješten na izdržavanje kazne iz Paragvaja u Hrvatsku.

Vezani članci Lena Perminova i Aleksander Lebedev (Foto: Instagram) Ljubavna bajka na ruski način: Oligarh izvukao 27 godina mlađu ljepoticu iz zatvora pa ju oženio Potraga za krijumčarem (Foto: Dnevnik.hr) Dolijao na granici: Policija uhitila krijumčara koji je migrante ostavio da tonu u Kupi

Nakon provedene dijagnostike, zatvorenik će biti upućen u određenu kaznionicu radi daljnjeg izdržavanja kazne zatvora po presudi Suda u Paragvaju, navodi se u priopćenju.

Novaković je, skupa s Osječaninom Domagojem Toblerom, 2011. uhićen u Paragvaju zbog krijumčarenja kokaina te su obojica osuđeni na 18 godina zatvora, a nakon žalbe paragvajskom Vrhovnom sudu Novaković je uputio zahtjev za izručenje Hrvatskoj, radi izdržavanja preostalog dijela kazne. (Hina)