Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U želucu imao 44 kapsule kokaina

Osječanin koji je u Paragvaju uhvaćen u švercanju kokaina uskoro stiže u Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo sedam godina nakon što je uhićen u paragvajskoj Međunarodnoj zračnoj luci Silvio Petirossi (u želucu su mu pronađene 44 kapsule kokaina), 26-godišnji Mirko Novaković uskoro stiže u Hrvatsku gdje će u nekoj od kaznionica odslužiti dio od ukupno 18 godina izrečene kazne zatvora.

"U tijeku je postupak premještaja navedenog (Mirka Novakovića, nap.a.) iz Republike Paragvaj u Republiku Hrvatsku. Paragvajska nadležna tijela dala su suglasnost za to", odgovorili su iz Ministarstva pravosuđa na upit Glasa Slavonije.

Pročitajte i ovo Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to" Slika nije dostupna Priopćio osječki sud Krijumčar kokaina Mirko Novaković iz Paragvaja premješten na izdržavanje kazne u Hrvatsku

Iako je u razgovoru za Glas Slavonije Domagoj Tobler izjavio kako se nada da će i on uskoro otići iz paragvajskog u hrvatski zatvor, iz Ministarstva pravosuđa stiže odgovor da on nije podnio zamolbu za premještaj u Hrvatsku.

Iako se ne može sa sigurnošću reći gdje će Novaković služiti kaznu, neslužbeno se doznaje kako bi to trebao biti zatvor u Remetincu, te da će se to dogoditi tijekom studenoga.

Uvjetni dopust Novaković može zatražiti nakon 14. siječnja 2023. godine, nakon odslužene dvije trećine kazne zatvora.

Za razliku od njega, Tobler će do daljnjeg svoju zatvorsku kaznu služiti u zatvoru Esperanza, gdje je premješten iz zloglasnog Nacionalnog zatvora Tacumba u paragvajskom Asuncionu.

Iako je 2016. godine podnio zahtjev za izručenje Hrvatskoj i odsluživanje kazne u našoj zemlji, ubrzo je zahtjev povukao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene