Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gotovo sedam godina nakon što je uhićen u paragvajskoj Međunarodnoj zračnoj luci Silvio Petirossi (u želucu su mu pronađene 44 kapsule kokaina), 26-godišnji Mirko Novaković uskoro stiže u Hrvatsku gdje će u nekoj od kaznionica odslužiti dio od ukupno 18 godina izrečene kazne zatvora.


"U tijeku je postupak premještaja navedenog (Mirka Novakovića, nap.a.) iz Republike Paragvaj u Republiku Hrvatsku. Paragvajska nadležna tijela dala su suglasnost za to", odgovorili su iz Ministarstva pravosuđa na upit Glasa Slavonije.

Vezani članci Tomislav Horvatinčić stigao u Remetinec - 2 Unatoč nizu pokušaja zbog raznih bolesti Horvatinčiću odbijena žalba za odgodu zatvora Dubrovačka policija razbila lanac preprodaje kokaina Snimljena noćna akcija: Dubrovačka policija razbila lanac preprodaje kokaina, podignute kaznene prijave

Iako je u razgovoru za Glas Slavonije Domagoj Tobler izjavio kako se nada da će i on uskoro otići iz paragvajskog u hrvatski zatvor, iz Ministarstva pravosuđa stiže odgovor da on nije podnio zamolbu za premještaj u Hrvatsku.

Iako se ne može sa sigurnošću reći gdje će Novaković služiti kaznu, neslužbeno se doznaje kako bi to trebao biti zatvor u Remetincu, te da će se to dogoditi tijekom studenoga.

Uvjetni dopust Novaković može zatražiti nakon 14. siječnja 2023. godine, nakon odslužene dvije trećine kazne zatvora.

Za razliku od njega, Tobler će do daljnjeg svoju zatvorsku kaznu služiti u zatvoru Esperanza, gdje je premješten iz zloglasnog Nacionalnog zatvora Tacumba u paragvajskom Asuncionu.

Iako je 2016. godine podnio zahtjev za izručenje Hrvatskoj i odsluživanje kazne u našoj zemlji, ubrzo je zahtjev povukao.